De 36-jarige pleegde in totaal tien winkeldiefstallen waarbij hij maar liefst 18 flessen whiskey en 18 flessen champagne buit maakte.© rr

Man steelt grote hoeveelheid champagne en whiskey uit supermarkten

Rijkevorsel/Turnhout -

De 36-jarige V.L. uit Antwerpen stond in maart terecht voor maar liefst tien winkeldiefstallen. Hij stal voor honderden euro’s aan champagne en whiskey.

Na zijn diefstal van achttien flessen champagne en achttien flessen whiskey werd hem een effectieve celstraf van 1 jaar opgelegd, samen met een geldboete van 600 euro.

De bal ging aan het rollen nadat hij 27 januari 2023 zes flessen Veuve Clicquot ter waarde van 233,94 stal bij Colruyt Rijkevorsel. Na onderzoek bleek dit zijn tiende diefstal te zijn. Vanaf 4 november 2022 tot aan deze laatste diefstal heeft hij champagne, whiskey en tabak gestolen ter waarde van honderden euro’s bij Colruyt- en Okay-filialen in Erpe-Mere, Berlare, Waasmunster, Nieuwerkerken en Herzele. Bijna altijd weer viel hij terug op de merken Veuve Clicquot en Jack Daniel’s.

De rechtbank beschouwde de feiten als bewezen, mede dankzij camerabeelden. V. was eerder al veroordeeld voor soortgelijke feiten door de correctionele rechtbank in Oost-Vlaanderen. Omdat het merendeel van de diefstallen na deze eerdere veroordeling plaatsvond, ging de rechtbank niet in op het verzoek tot uitstel.

 (EG)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout