De Avenida Nicolás de Piérola, met links hotel El Plaza.© Google Street View

Belg sterft na val van achtste verdieping in Peruaanse hoofdstad Lima

Een Belg is afgelopen weekend in de Peruaanse hoofdstad Lima om het leven gekomen na een val uit de achtste verdieping van het hotel waarin hij verbleef, zo melden lokale media. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden, waarnaar een onderzoek is gestart.

mtm
Bron: El Popular, Exitosa

De feiten speelden zich zaterdagavond (plaatselijke tijd) af aan hotel El Plaza, gelegen in de Avenida Nicolás de Piérola, een laan in het historische centrum van Lima. Net op een moment dat er heel wat mensen buiten toestroomden om de bars en nachtclubs te bezoeken, viel de Belg uit het raam van zijn kamer op de achtste verdieping. De hulpdiensten waren enkele minuten later ter plaatse, maar konden alleen het overlijden van de man vaststellen.

Het zou gaan om een veertiger die op bezoek was in Peru, al is niet duidelijk of hij op vakantie was of er om werkgerelateerde redenen aanwezig was. “De Belgische ambassade in Lima is op de hoogte van het overlijden en verleent consulaire bijstand”, meldt de FOD Buitenlandse Zaken.

Volgens de Peruaanse politie is de oorzaak van de val nog niet duidelijk en werd een onderzoek geopend. De kamer waar de Belg in verbleef, werd al onderzocht en de beelden van bewakingscamera’s in de buurt werden opgevraagd. Volgens lokale media lijkt het er in eerste instantie op dat de Belg alleen in zijn kamer zou zijn geweest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER