De man verscheen maandag voor de politierechter in Sint-Niklaas.© ivan elegeert

Bestuurder belt politie omdat hij denkt dat auto gestolen is: rijverbod en boete omdat hij dronken blijkt

Kruibeke -

Een man uit Limburg die in november 2023 op de snelwegparking van de E17 in Kruibeke dronken werd aangetroffen, kreeg een rijverbod en een boete. Hij had zelf de politie gecontacteerd.

Ivan Elegeert

De man had de wegpolitie gebeld nadat hij op de parking zijn wagen niet meer terugvond en hij er dus van uit ging dat zijn voertuig gestolen was. “De politie is ter plaatse gekomen maar kon het voertuig al snel zelf terugvinden op de parking”, zei de procureur. “De agenten stelden wel vast dat de man onder invloed was. Hij legde ook een positieve ademtest af en stelde zich verbaal agressief op.”

Werk verloren

De man gaf op de zitting toe dat hij toen in een moeilijke periode zat. “Ik zat in een echtscheiding en mijn vader was heel zwaar ziek. Ik had toen inderdaad een probleem maar heb me intussen laten opnemen om beter te leren omgaan met stress,” vertelde hij aan de rechtbank. De man, die in de bouwsector actief was, raakte door de rechtszaak ook zijn werk kwijt.

De rechtbank veroordeelde de bestuurder tot een boete van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van een maand. Hij moet ook eerst medische en psychologische proeven afleggen alvorens hij zijn rijbewijs terug krijgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER