Themabeeld© Shutterstock

Nu ook Europa boos: Europese vlag niet welkom in zaal voor Songfestival

Een werknemer van de liberale fractie in het Europees Parlement mocht zijn Europese vlag zaterdag niet mee naar binnen nemen in de zaal van het Eurovisiesongfestival. Europees Commissaris Margaritis Schinas vindt dat niet kunnen.

jvh
Bron: BELGA

De Roemeen Dorin Frăsîneanu, die werkt voor de Europese liberalen, mocht zijn EU-vlag niet meenemen naar de zaal van de Malmö Arena, waar het festival zaterdag plaatsvond. De beveiliging zou de vlag te “politiek” hebben gevonden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot woede van Europees commissaris Margaritis Schinas, één van de vicevoorzitters van de Europese Commissie. “Het Eurovisiesongfestival is eerst en vooral een viering van de Europese geest, van onze Europese diversiteit en talent. De EU-vlag is daar een symbool van. Minder dan een maand voor de Europese verkiezingen zouden er geen belemmeringen moeten zijn om te vieren wat alle Europeanen verbindt”, klinkt het. Zijn partij, de machtige centrumrechtse EVP waar ook Commissievoorzitter Ursula von der Leyen lid van is, valt hem bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer