© BELGA

Bondscoach Ives Serneels viert na drie maanden terugkeer bij Red Flames: “Ik had het gevoel dat ik de groep in de steek liet”

De Belgische voetbalvrouwen spelen op dinsdag 4 juni (om 20 uur) hun thuiswedstrijd in de EK-kwalificaties tegen Tsjechië in Sint-Truiden op Stayen. Bondscoach Ives Serneels zal na twee gemiste duels opnieuw van de partij zijn.

Bron: BELGA

Ives Serneels miste de eerste EK-kwalificatiewedstrijden, thuis tegen Spanje (0-7) en in Denemarken (4-2), door long covid. Tegen Tsjechië tekent hij opnieuw present na een periode van drie maanden inactiviteit.

“Het was zonder twijfel de moeilijkste periode in mijn 25-jarige loopbaan als coach”, zo legde hij uit. “Het gevoel dat ik de groep en de staf in de steek liet, is moeilijk te beschrijven. Het was heel hard voor mij. Nu moeten we terug naar de spirit waarmee we ons op fantastische wijze hebben kunnen handhaven in de Nations League. De wedstrijden tegen Tsjechië zijn super belangrijk. Als we de wedstrijd in Praag kunnen winnen, sluiten we deze campagne af met een thuismatch en kunnen we zien welke richting we in juli tegen Denemarken en Spanje uit moeten.”

Cruciale duels

De thuiswedstrijd tegen Tsjechië volgt vier dagen na de verplaatsing naar Praag. De duels tegen de Tsjechische vrouwen lijken cruciaal te zullen worden in de strijd voor kwalificatie voor het EK van 2025 in Zwitserland. De eerste twee teams uit de vier groepen van de A-League plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, dat zal plaatsvinden in Zwitserland. De derdes en vierdes werken barrages af tegen landen uit de B-League en de C-League. In die barrages, met heen- en terugmatch, worden de laatste zeven tickets verdeeld.

De Red Flames speelden eerder in 2015 al eens op Stayen, toen vriendschappelijk tegen Noorwegen (3-2-zege).

De selectie

Doelvrouwen: Diede Lemey (Fortuna Sittard/Ned), Lisa Lichtfus (Dijon/Fra), Riet Maes (Gent)

Verdedigsters: Janice Cayman (Leicester/Eng), Laura Deloose (Anderlecht), Laura De Neve (Anderlecht), Sari Kees (OH Leuven), Saar Janssen (OH Leuven), Zenia Mertens (OH Leuven), Davina Philtjens (Sassuolo/Ita), Amber Tysiak (West Ham/Eng)

Middenveldsters: Valesca Ampoorter (OH Leuven), Féli Delacauw (Fortuna Sittard/Ned), Marie Detruyer (OH Leuven), Kassandra Missipo (Sassuolo/Ita), Jarne Teulings (Fortuna Sittard/Ned), Justine Vanhaevermaet (Everton/Eng)

Aanvalsters: Jassina Blom (Tenerife/Spa), Tine De Caigny (Anderlecht), Elena Dhont (Twente/Ned), Jill Janssens (Hoffenheim/Dui), Sarah Wijnants (Anderlecht), Tessa Wullaert (Fortuna Sittard/Ned).

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer