Opnieuw groen licht voor Laurens De Plus: “Mentale schade misschien nog groter dan de fysieke”

© BELGA

Laurens De Plus rijdt vandaag voor het eerst weer op de rollen nadat hij eind januari op training in Zuid-Afrika door een vrachtwagen werd omvergekegeld, samen met ploegmaats Bob Jungels en Petr Vakoc. Hij liep daarbij breukjes in het heiligbeen en het heup­gewricht op. De dokters zetten gisteren het licht op groen.

hc

De Ninovieter van Quick Step Floors sukkelde sinds zijn duik in de Ronde van Lombardije vorig jaar van de ene revalidatie in de andere. Zelf beseft hij dan ook dat deze nieuwe val hem vooral mentaal oplapwerk zal kosten.

“Vakoc had de grootste klap geïncasseerd: ik hoorde in de eerste minuten dat hij zijn benen niet kon bewegen en dan besef je dat het heel erg is”, vertelde De plus aan Sporza. “De mentale schade was zeker in de eerste weken heel groot. Ik had het gevoel dat alles verloren was. Van de ene dag op de andere kan het afgelopen zijn, en dat besef je.”

“Vakoc en ik lagen samen in het ziekenhuis. Op de Instagram-foto steek je wel je duim omhoog, maar wat wij daar meegemaakt hebben, wens ik niemand toe. Er zijn heel zware en moeilijke momenten geweest. Die heb ik nu soms nog, zeker als ik bedenk dat het nog slechter had kunnen aflopen. Ik had net mijn val in Lombardije een plaats gegeven, en dan gebeurt dit. De mentale schade was misschien nog groter dan de fysieke.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Mijn band met Vakoc en Jungels is enorm sterk geworden. Dit is iets dat we nooit meer zullen vergeten en dat ons voor altijd zal verbinden en het zal ons ook sterker maken in de koers. Als ik iets moet doen voor Bob of Petr, of omgekeerd, dan zullen we zo diep mogelijk gaan.”

“Ik ben er vrij zeker van dat alles goedkomt”, besluit De Plus hoopvol. “Maar het zal tijd nodig hebben. Soms speelt de film zich in mijn slaap nog eens af. Alles komt dan terug. Dat zal wel een deel van het verwerkingsproces zijn, maar ik moet toch proberen om het uit mijn hoofd te zetten.”

Normaal zou De Plus dit jaar de Giro (4-27 mei) rijden, of dat nog lukt zal de komende weken blijken.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen