In Genk viel de regen met bakken uit de lucht.
Foto: vrt.nws

Verschillende blikseminslagen in Genk en Maaseik, ook tientallen oproepen voor wateroverlast

In enkele minuten tijd is de bliksem 3 keer ingeslagen in woningen in Maaseik en Genk. Op twee van de drie plaatsen brak ook brand uit. In Genk zit ook een buurt zonder stroom. De brandweer kreeg vanavond ook opnieuw tientallen oproepen voor wateroverlast in onder meer Bilzen en Hoogstraten.

Een stevig onweer is vanavond over de provincies Limburg en Antwerpen getrokken. Om 18.50 uur sloeg de bliksem in op een woning in Maaseik. Het kwam niet tot een brand, maar de elektriciteit in de woning is wel beschadigd. 

Kort daarna werd een tweede woning in Maaseik getroffen door de bliksem. Er brak brand uit aan de schouw en het dak. Ook in Genk brak brand uit na een blikseminslag. Daardoor zaten ook huizen in de buurt zonder stroom. Er zijn geen gewonden gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade aan de huizen is.

Het onweer veroorzaakte ook opnieuw wateroverlast. Eerst in Maaseik en Genk en daarna ook in het centrum van Bilzen. De brandweer kreeg zo'n 75 nieuwe oproepen binnen vanavond. De brandweerzone Oost-Limburg heeft momenteel een 50-tal mensen uitgestuurd.

Bekijk: ondergelopen straten en kelders in Maaseik.

Videospeler inladen...

Een wolkbreuk in de late namiddag heeft dan weer verschillende straten en kelders in het centrum van Hoogstraten en Wortel-Dorp (in de provincie Antwerpen) onder water doen lopen. De brandweer kreeg een 20-tal oproepen.

Meest gelezen