Sabrina en Niels staan klaar om de Mollenaren te verwennen met Italiaans schepijs.© Raymond Lemmens

IJsatelier Isidoor verwent Mollenaren met hoogwaardig Italiaans ijs: “We willen echt het verschil maken”

Mol -

De gemeente Mol is een ijsatelier rijker. Op zaterdag 27 april begon Niels Schellekens samen met zijn vrouw Sabrina Theunen aan een nieuwe uitdaging: de Mollenaren verwennen met heerlijk ijs, pannenkoeken en bubbelwafels.

Stef Geeraerts

Wie de komende dagen door het centrum van Mol slentert komt al snel in de verleiding om bij IJsatelier Isidoor binnen te stappen. Een jaar nadat de eerste vestiging in Poppel (Ravels) geopend werd, komt er een nieuw filiaal bij. Wanneer we Niels en Sabrina net voor de opening opzoeken, zijn ze druk in de weer met de afwerking van de laatste details aan het pand in de Lakenmakerstraat. “Het zijn al hectische maanden geweest”, zegt Niels. “De grootste werken zijn voorbij, maar vooral de afwerking vergt veel tijd.”

Van paardenstal tot ijsatelier

Het idee om in het centrum van Mol een ijsatelier te openen is een logische stap voor Niels. “Mijn zus heeft al een Isidoorvestiging in Poppel. Tijdens haar midlifecrisis kocht haar man een vierkantshoeve (de Isidooreshoeve, red.), waar ze van een paardenstal een ijsatelier heeft gemaakt. Dat bracht mij op het idee om een tweede vestiging te openen in Mol. Ik ben zelf altijd heftruckchauffeur geweest, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Zelfstandige worden vergde veel tijd en geduld, en ook de voorbereidingen van onze tweede vestiging verliepen niet altijd zoals gepland. We hebben enkele tegenslagen gekend met de elektriciteit. Die was niet zwaar genoeg, omdat we met machines werken die veel verbruiken.”

Het ijsatelier beschikt over een gezellige zithoek waar de klanten van Italiaans ijs kunnen genieten.© Raymond Lemmens

Samen met zijn partner Sabrina droomde Niels al langer van een horecazaak. “Tien jaar geleden speelden we al even met het idee om een koffiehuisje te openen, maar het bleef toen bij dromen. Dat we nu wél een ijsatelier kunnen openen, is geweldig. Ik ben intussen 38 jaar, dus het was tijd om te springen.

“Aanvankelijk was ik niet meteen overtuigd om mee in de droom van Niels te stappen, omdat ik een melkallergie heb, maar het is vooral de passie van Niels die me overtuigd heeft. We beschikken ook over veganproducten, waardoor er ook een stukje van mezelf in onze zaak zit”, zegt Sabrina.

“Aanvankelijk was ik niet meteen overtuigd om mee in de droom van Niels te stappen, omdat ik een melkallergie heb, maar het is vooral de passie van Niels die me overtuigd heeft”

Sabrina

Isidoor

Hoewel Niels nog geen ervaring heeft in de horeca, ziet hij de opstart van Isidoor in Mol helemaal zitten. “Ik heb al twee weekends proefgedraaid in Poppel, dat was echt geweldig om te doen. Door de drukte lukte het niet altijd om een babbeltje te slaan met de mensen, maar ik heb er enorm van genoten.”

Ijsatelier Isidoor beschikt over verschillende, natuurlijke ijssmaken.© Raymond Lemmens

Zes maanden na de ingeving om een ijsatelier te starten, is Isidoor klaar om de Mollenaren te verwennen met vers Italiaans schepijs. “We werken uitsluitend met verse pure Italiaanse producten, maar het ijs uit Mol wordt in de vestiging van Poppel gedraaid, zodat klanten geen verschil merken.”

Bij Isidoor kunnen klanten niet alleen terecht voor ijs, maar ook milkshakes, wafels, pannenkoeken en koffie behoren tot het aanbod. Het pand in de Lakenmakerstraat biedt de mogelijkheid om ook ter plaatse te consumeren. “We zijn meteen verliefd geworden op het pand”, zegt Niels. “Zowel de ligging als de grote ramen spreken meteen tot de verbeelding. We nodigen iedereen uit om zeker eens langs te komen.”

Uitbaters Niels en Sabrina verwelkomen je bij IJsatelier Isidoor in de Lakenmakersstraat 17 in Mol. Meer informatie kan je terugvinden op de website isidoorijs.be.

© Raymond Lemmens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners