Direct naar artikelinhoud

Zeventiger uit Roeselare had meer dan 200 wapens en zes mijnen liggen: "Ik wist niet dat ze zo gevaarlijk waren"

Archiefbeeld ter illustratie.Beeld belga

Een zeventiger uit Roeselare met een wel erg uitgebreide wapencollectie stond vandaag voor de Kortrijkse strafrechter. Hij had meer dan 200 wapens en zes mijnen. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om die onschadelijk te maken. De man riskeert zes maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 12.000 euro.

De man van 77 had maar liefst 66 illegale wapens, 187 militaire wapens en zes mijnen in zijn bezit. Hij is sinds jaar en dag verzamelaar en had voor 25.000 euro aan wapens. Naar eigen zeggen wist hij niet dat ze zo gevaarlijk waren. DOVO kwam ter plaatse om de mijnen onschadelijk te maken. Kostenplaatje: 7.500 euro.

Dat hij ook wapens verhandelde, ontkent de Roeselarenaar met klem. Hij verkocht af en toe wel een wapen, maar dat was louter om zijn collectie met een ander exemplaar uit te breiden, zo klonk het.

Naast de zeventiger moesten nog vier jongere mannen voor de rechtbank komen. Zij kochten en/of verkochten wapens aan de Roeselarenaar. Voor hen zijn straffen van 1 tot 3 maanden en geldboetes gevorderd.

Vonnis op 23 oktober.