Nieuwe beelden tonen chaos door ontsnapte paarden in Londen

Youtube

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de ontsnapte paarden die woensdag het centrum van Londen op stelten zetten. Daarop is te zien hoe een van de dieren tegen een rij e-bikes aanloopt en valt. Twee van de vijf paarden zijn er ernstig aan toe.

FDB
Bron: Daily Mail, Youtube

De Britse hoofdstad stond woensdagvoormiddag in rep en roer door vijf loslopende paarden, afkomstig van de Household Cavalry, een onderdeel van het Britse leger. De dieren werden opgeschrikt door het geluid van een lading cement die op een bouwwerf op de grond viel. Ze wierpen hun ruiters af en gingen ervandoor. Minstens vijf mensen raakten gewond. De paarden liepen bijna 10 kilometer doorheen de hoofdstad. Pas twee uur nadat ze op hol waren geslagen, konden ze opnieuw gevangen worden.

Op sociale media circuleren heel wat beelden van de loslopende dieren. Op een nieuw filmpje is te zien hoe een wit paard tegen een rij e-bikes aanloopt en vervolgens ten val komt.

Twee zwaargewond

Het witte paard, dat Vida heet, is een van de twee dieren die er erger aan toe zijn. Het is het paard dat op de beelden onder het bloed door de straten holt. Een ander paard, Quaker, raakte ernstig gewond nadat het tegen een taxi aanliep. De twee dieren werden geopereerd.

“Ze zijn er ernstig aan toe, maar ik heb gehoord dat ze nog leven”, liet minister van Defensie James Cartlidge donderdag weten. “We zullen hun toestand uiteraard in de gaten blijven houden.”

(Lees verder onder de foto’s)

Vida kwam ten val toen hij tegen een rij e-bikes aanliep.© PA

Quaker liep tegen een taxi aan.© AP

“We hopen dat beide paarden herstellen. Of ze genoeg herstellen om hun officiële taken weer op te pakken, weten we nog niet”, zegt een woordvoerder van het leger. “De paarden hebben hoe dan ook de beste behandeling gekregen. Als ze niet bij het leger hadden gehoord, weet ik niet of de dieren het gehaald hadden”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen