Een auto belandde op zijn dak (links), themabeeld (rechts).© rr

Zware Antwerpse avondspits door auto op zijn dak op E313

Wommelgem -

Op de E313 van Antwerpen richting Ranst/Hasselt is vrijdag een wagen op zijn dak beland ter hoogte van Wommelgem. De weg is intussen weer vrijgemaakt. Het ongeval zorgt voor grote hinder op de Antwerpse Ring en de toekomende snelwegen.

nelo

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.30 uur. “Op de E313 ter hoogte van Wommelgem kwam het tot een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen”, vertelt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “De auto raakte aan hoge snelheid de betonnen middenberm. De vrachtwagen kon zich wat verderop aan de kant zetten, maar de wagen belandde op zijn dak in het midden van de snelweg.”

Een inzittende moest door de brandweer worden bevrijd uit het wrak. De persoon werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. “De vrachtwagen kon zijn weg weer verderzetten. Rond 18.15 uur kon ook de auto getakeld worden en is de weg weer vrijgegeven. Toch zal de verkeershinder nog enige tijd duren.”

LEES OOK. 470 km file dinsdagochtend en ook ’s avonds weer aanschuiven: is dit de start van een recordbrekende voorjaarsdrukte?

Grote verkeershinder

De vrijdagavondspits staat gekend als de zwaarste avondspits van de week. Op de Antwerpse Ring staat het verkeer al vanaf het middaguur aan te schuiven. “Daarbovenop komt nog eens dat het stuk tussen Antwerpen-Oost en Wommelgem het allerdrukste niet ringwegstuk is in heel Vlaanderen”, legt Bruyninckx uit. “Iedere dag rijden er gemiddeld zo’n 80.000 voertuigen over. Als er op zo’n verzadigd stuk dan een accident gebeurt, heeft dat een impact op de wijde omgeving.”

Zo staat er op de E17 al een file vanaf Kruibeke en is het meer dan een uur aanschuiven tot Antwerpen-Oost. Hetzelfde op de E34 waar het stilstaat vanaf Melsele. Vanuit het Noorden is het driekwartier extra vanaf Kleine Bareel tot Wommelgem. Op de E19 staat het verkeer stil voor de Craeybeckxtunnel ter hoogte van het UZA. Op de A12 is dat vanaf het viaduct in Wilrijk.

Voorjaarsfile seizoen

Deze week werd al het record verbroken van zwaarste ochtendspits sinds de metingen. Liefst 470 kilometer file stond er dinsdagochtend op de Belgische snelwegen, driehonderd kilometer in Vlaanderen alleen. “De maand april is nog maar het begin van het voorjaarsfile seizoen. De zwaarste avondspits ooit gemeten was in juni 2019, dus dat belooft voor de komende maanden”, aldus Bruyninckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vlaams Verkeerscentrum