Een Uber-taxi.
Volledig scherm
Een Uber-taxi. © EPA

'Uber 120 miljard waard bij beursgang'

Uber Technologies, het bedrijf achter de populaire taxi-app, kan bij zijn beursgang gewaardeerd worden op 120 miljard dollar. 

3 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Uber is gewoon een hobbyprojectje van een Amerikaanse "libertarian" die vooral "a minimal state" wil, inbegrepen (en vooral) deregulering van arbeid en afbouwen van sociale voorzieningen. Er zijn er nog wel meer in dat bedje ziek (AirBNB bijvoorbeeld). Wie zelf zijn inkomen en zijn sociale bescherming uit arbeid put, en het kennisniveau van een tienjarige heeft (kleine minderheid, zeker hier) boycot gewoon die dingen.
  • Raphael Kerser

    5 jaar geleden
    Johan, ik dacht dat Uber gewoon een alternatief taxibedrijf was dat gebruik maakt van freelance chauffeurs. Maar blijkbaar dus niet. En is de marktwaarde niet berekenbaar op basis van hun aandeel van de totale markt? Mijn kennis economie is echter beperkt tot 4 jaar middelbaar, dus niet erg betrouwbaar ;)
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Uber is gebakken lucht, wie bepaald die marktwaarde? Bedrijven die beursgenoteerd gaan omwille van het aanbrengen van kapitaal, vooral iets als Uber, die zijn intrinsiek niets waard, vergeet dat niet. De banken zien dit als een opportuniteit om particulieren aan te moedigen om hun geld hier in te steken, wetend dat ze het gaan verliezen. Uber is oneerlijke concurrentie, en zal op termijn overal verboden worden, en dan is uw geld weg...