Een gehaakt kussen van Loop ‘N Craft.

SHOPPINGTIPS. Hartjes voor mama, handgemaakte schatten en een nieuwe hotspot voor digitale kunsten

Lifestyle met een hart voor Antwerpen.

Ellen Bogaert, Foto: Dive

Vrolijk haakwerk van Loop ‘N Craft

Een handgemaakte gilet van Loop ‘N Craft (79,90 euro).© RR

Lèffi D’Anvers, een trendy winkel in Grand Bazar Antwerpen, heeft er met het Antwerpse Loop ‘N Craft een nieuw merk bij.

Vroeger werkte Mehtap Bagiran als verpleegster, maar haar ware passie lag altijd al bij breien en haken. In 2020 pakte ze de breinaalden opnieuw op. Het begon met een kleurrijk deken, maar intussen groeide het aanbod uit tot kussenhoezen, mode, accessoires zoals handtassen in vintagestijl, en zelfs speelgoed. De items in kattenthema zijn haar bestsellers.

Ooit begonnen met goeddraaiende online verkoop, zijn Mehtap en haar team nu vastberaden om ook meer aanwezig te zijn in fysieke Belgische winkels. Te beginnen dus bij Lèffi D’Anvers.

Te koop bij Lèffi D’Anvers in Grand Bazar Antwerp, Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen, www.instagram.com/loopncraft

Lekkere Moederdag met Philip’s Biscuits

Een lekker hart voor mama (21,50 euro)© RR

De nieuwe winkelblikken van Philip’s Biscuits.© RR

Philip’s Biscuits pakt naar aloude traditie weer uit met een lekker aanbod voor Moederdag. Het assortiment bestaat uit zakjes met een koekjesmix, grote harten en zelfs diploma’s in speculaas en marsepein. Alles werd met liefde bereid in hun atelier in Hemiksem.

De Antwerpse koekjesbakker is ook heer en meester in visueel aantrekkelijke verpakkingen. Vers van de pers is het nieuwe winkelblik met een aquareltekening waarop zaakvoerster Ann te zien is met haar jongste dochter en haar speelse hondje. Ook met deze stijlvolle blikken kan je je mama verrassen.

Philip’s Biscuits, Hoogstraat 2-4 en Korte Gasthuisstraat 39, 2000 Antwerpen, www.philipsbiscuits.online 

DIVE duikt in de digitale kunsten

Coming soon in de Carnotstraat: DIVE.© DIVE

Het gebouw van de voormalige Cinema Majestic bestaat zo’n honderd jaar. Het complex van vijf verdiepingen hoog transformeert vanaf 21 juni in DIVE, een evenementenlocatie voor digitale technologie.

Het initiatief is ontstaan uit de samenwerking tussen Congé, Exhibition Hub en Marc Dockx, de eigenaar van het gebouw. Veertig Barco-projectoren zullen een recordaantal pixels de ruimte insturen en bezoekers laten genieten van interactieve expo’s, te beginnen met Klimt, the immersive experience, gewijd aan het oeuvre van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt. Nog op de planning voor dit jaar: WOOM, een veelzijdig podium voor digitale kunsten.

DIVE, Carnotstraat 90, 2000 Antwerpen, www.divenow.be