© REUTERS

Vincent Kompany en Burnley houden Man United in bedwang en pakken welverdiend punt in strijd om behoud

Vincent Kompany en Burnley blijven in de race voor het behoud in de Premier League. De Clarets speelden een puike partij op bezoek bij Manchester United en zagen dat beloond met een punt. Burnley komt zo tot op twee punten van een veilige plaats.

Maarten Vanhoof

Het zag er lang naar uit dat Vincent Kompany een broodnodig punt ging pakken op Old Trafford, maar na 79 minuten kwam Man United toch op voorsprong. Na een flater van Sander Berge (ex-Genk) kon Antony alleen op doel af. De Braziliaan snelde op doelman Muric af en maakte er met een lage schuiver 1-0 van.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een stevige opdoffer voor Burnley, dat tot dan zeker niet de mindere ploeg was. Maar in de slotfase kregen de Clarets plots een penalty nadat Man U-goalie Onana te laat kwam met zijn ingreep. Zeki Amdouni nam de elfmeter voor zijn rekening en faalde niet: 1-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de blessuretijd kwam Burnley zelfs nog dicht bij de winnende treffer, maar Onana pareerde de knal van Wilson Odobert. Geen zege, maar wel een welverdiend punt voor de manschappen van Vincent Kompany.

Burnley is door het gelijkspel al drie wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League. Het blijft voorlaatste, maar nadert wel tot op twee punten van Notthingham Forest, dat op een veilige zeventiende plaats staat en zondag nog in actie komt tegen Manchester City.

Man United blijft dan weer in het sukkelstraatje. Met twee zeges, vier gelijke spelen en drie nederlagen in negen wedstrijden is het bezig aan een belabberde periode. De Manucians staan op een zesde plaats met 54 punten en voelen de hete adem van Newcastle in hun nek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal