Direct naar artikelinhoud

Herbeleef hoe Anderlecht met negen man ten onder gaat tegen Charleroi

Herbeleef hoe Anderlecht met negen man ten onder gaat tegen Charleroi
Beeld belga

Aftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL

93'

2e helft afgefloten

92'

Bijna Lukebakio! Hij wil zo graag scoren tegen de ploeg die hem uitleende, maar het is hem niet gegund. Zijn afstandsschot schampt de paal.

91'

Hanni gaat nog eens op wandel op de rechterflank en zijn voorzet lijkt de arm van een Charleroi-verdediger te raken. De supporters schreeuwen moord en brand, maar Visser geeft geen krimp.

89'

Charleroi zet de wedstrijd nu helemaal op slot achteraan, door met z'n tienen achter de bal te blijven.

88' GELE KAART

Gele kaart Dodi Lukebakio

85'

Een schwalbe van Teodorczyck maakt het drama compleet. Vlak na de rode kaart van Baby krijgt ook hij zijn tweede gele kaart. Anderlecht verder met negen man, daarmee lijkt alle hoop vervlogen.

Bekijk HIER de rode kaart!

83'

Charleroi maakt het zichzelf nog moeilijk! Minuten na de 1-3 begaat Baby een domme overtreding en krijgt daarvoor zijn tweede gele kaart. Nog 5 minuten met tien tegen tien.

82' GELE KAART

Gele kaart Amara Baby

82' WISSEL

Chris Bedia komt in de plaats van Kaveh Rezaei

81' GOAL

GOAL!
Dessoleil, die toch een dijk van een wedstrijd speelde, laat zich dom in de luren leggen door Onyekuru. Deze laat de kans niet liggen en bezorgt Anderlecht de eerredder.

Bekijk HIER de 1-3!

80'

Niets kan Charleroi nu nog stoppen. Benavente stuurt Rezaei diep, gelukkig is daar Sels om de situatie te ontmijnen.

79' GELE KAART

Gele kaart Lukasz Teodorczyk, die duidelijk bomvol frustraties zit.

79'

Lukebakio heeft er nog zin in en blijft zijn kans wagen. Met dit schot kan hij Sels echter weinig bedreigen en Benavente had graag zelf de bal gekregen.

77'

Lukebakio maakt de afgang voor Anderlecht bijna nog groter. Met zijn afstandsschot dwingt hij Sels om helemaal plat te gaan in de verste hoek. De 0-4 hangt in de lucht.

73' GOAL

GOAL!
Wat eerst leek op een geniepige dribbel van Benavente mondt uit in het derde doelpunt van de avond. Benavente duwt de bal van dichtbij door de benen van Sels.

Bekijk HIER de 0-3!

73' WISSEL

Amara Baby komt in de plaats van Clément Tainmont

71'

Charleroi komt er toch nog eens uit. Mooie combinatie tussen Lukebakio en Ilaimaharitra, maar zijn schot komt er niet goed uit.

69'

Op deze manier zal het niet lukken voor Anderlecht. Charleroi doet weinig met een man meer, maar paars-wit voetbalt gewoonweg te slordig.

67' WISSEL

Anderlecht-huurling Dodi Lukebakio komt in de plaats van Mamadou Fall.

67'

Het middenveld bij Charleroi bestaat niet meer, daar is Anderlecht heer en meester. Hanni probeert een voorzet uit de lucht te plukken, maar de bal vliegt tot bij Teo die buitenspel staat.

65'

Bruno valt gretig in! Hij maakt zelf actie buiten de zestien, draait dan mooi naar binnen en knalt op doel. Zijn schot gaat een metertje naast het doel van Penneteau.

64'

Het wil maar niet lukken voor RSCA. De voorzet van Bruno waait over iedereen over, mede door slechte loopacties van zijn ploegmaats.

61'

Opnieuw Benavente! De Peruaan krijgt een zee van ruimte om aan te leggen, Sels gaat knap plat om de botsbal uit doel te houden.

60' WISSEL

Massimo Bruno komt in de plaats van Ivan Obradovic

59' GOAL

Goal!
Het zit echt niet mee voor Anderlecht. Sven Kums wil met een tackle de bal weghouden van Rezaei, maar schiet op die manier de bal in eigen doel. Sels staat er kansloos naar te kijken.

Bekijk HIER de owngoal!

58'

Misverstand bij Anderlecht en zo kan Charleroi weer oprukken.

56'

Hanni probeert het dan maar zelf! Hij draait mooi weg en knalt dan recht op de vuisten van Penneteau. Charleroi kan niet echt profiteren van de man die ze meer op het veld hebben staan.

55' GELE KAART

Gele kaart Marco Ilaimaharitra

54'

Benavente glipt opnieuw door de verdediging van paars-wit! Benavente komt één-op-één voor Spajic, die de aanvaller eigenlijk gewoon neerhaalt. Visser geeft geen kick en Anderlecht komt hier heel goed weg.

52'

Nog geen twee minuten later halen twee Charleroi-verdedigers Onyekuru onderuit. De supporters van Anderlecht zijn woest omdat Visser de kaarten op zak houdt. De vrije trap van Kums leidt niet tot doelgevaar.

50'

Spajic draait even helemaal door na een overtreding op Rezaei en begint te roepen tegen de scheidsrechter. Uiteindelijk is het Teodorczyck die hem wegsleurt.

50' GELE KAART

Gele kaart Uros Spajic

48'

Hanni duikt goed de open ruimte in, maar zijn voorzet is te slap en verdwijnt in hoekschop. Bij deze corner ziet Visser meteen een overtreding, maar daar zijn ze het bij Anderlecht helemaal niet mee eens.

47'

Beide ploegen beginnen slordig aan de tweede helft, waardoor de snel snel over en weer gaat.

46'

De bal komt met een gelukje tot bij Onyekuru, maar hij levert de bal meteen terug in. Op de counter kan Charleroi stevig uithalen, maar verder dan de rand van de zestien geraken ze niet.

45'

2e helft op gang gefloten

RUST

Josué Sá komt in de plaats van Pieter Gerkens

RUST

0-1 achter en tien tegen elf. Anderlecht zal op eigen veld alles op alles moeten zetten om de jacht op leider Club Brugge in leven te houden. Zoals het nu staat, doet Charleroi een goede zaak om stevig op de tweede plaats te blijven staan.

46'

1e helft afgefloten

42'

Benavente laat dé kans op de 0-2 liggen! Hij vergeet zijn kans af te maken, Sels houdt Anderlecht in de running.

Bekijk HIER de redding!

40'

Hanni trapt een gat in de lucht! Spajic met een diepe bal richting Teo, die het luchtduel wint en de bal bij Hanni krijgt. Deze mist jammer genoeg volledig zijn schot en de bal verdwijnt over de achterlijn.

37'

Rezaei verdubbelt bijna de voorsprong! In eerste instantie vergeet hij de bal te controleren, maar hij krijgt nog een tweede poging. Zijn kopbal treft de dwarsligger.

Bekijk HIER de kopbal!

Herbeleef hoe Anderlecht met negen man ten onder gaat tegen Charleroi
Beeld photo_news

33'

Rood voor Deschacht! Na een wilde trap raakt Deschacht het been van Benavente. Genoeg voor een tweede gele kaart oordeelt Visser en Anderlecht moet nog een uur met tien verder.

Bekijk HIER de rode kaart!

31'

Daar komt Anderlecht! Een mooie combinatie tussen Appiah en Hanni op de rechterflank. Zijn voorzet bereikt voor het eerst Teodorczyck, maar hij kraakt zijn schot in een stevig duel.

28' WISSEL

Lukasz Teodorczyk komt in de plaats van Adrien Trebel

28'

Eindelijk een mooi uitsgespeelde aanval! Obradovic lobt de bal over de verdediging en Gerkens spurt erachter. De bal belandt uiteindelijk bij Trebel, maar zijn schot gaat naast.

Bekijk HIER het schot van Trebel!

27'

Daar is opnieuw Rezaei! De Anderlechtse verdediging kan hem niet stoppen, maar zijn voorzet is te scherp en botst in de handen van Sels.

25'

Onyekuru draait mooi de zestien van Charleroi in en duikt vooruit. Het publiek wil een strafschop, maar daar wil Visser niet van weten. Ondertussen loopt Teodorczyk zich al warm.

24'

De hemelsluizen openen zich in het Constant Vandenstockstadion, benieuwd wat dat betekent voor de rest van de wedstrijd.

23'

Kopkans voor Onyekuru! Dendoncker legt de bal breed op Appiah, die de bal meteen voorgooit. Ondanks zijn legte kan Onyekuru toch bij de bal, maar hij kopt recht op Penneteau.

Bekijk HIER de kopbal!

21'

Hanni stuurt Onyekuru diep en deze moet zijn turbo's aanzetten om bij de bal te geraken. Hij kan er enkel nog een inworp uithalen. Anderlecht gaat vol voor de gelijkmaker.

Herbeleef hoe Anderlecht met negen man ten onder gaat tegen Charleroi
Beeld photo_news

20'

De manschappen van Anderlecht proberen snel een antwoord te vinden op de achterstand. Hanni probeert het van ver, maar zijn schot is te slap en te gecentreerd.

15'

Kaveh Rezaei zet strafschop om

14' GELE KAART

Gele kaart Olivier Deschacht

16'

Strafschop!
Rezaei loopt Deschacht voorbij in de zestien en het duwtje in de rug is er te veel aan. Visser wijst naar de stip en Rezaei trap de Zebra's zelf al vroeg op voorsprong.

Bekijk HIER de strafschop!

14'

De bezoekers tonen dat ze zeker goed mee kunnen spelen! Benavente loopt Trebel eraf aan de zijlijn, maar zijn aflegger verdwijnt tussen iedereen door in het bezit van Anderlecht.

13'

Eerste hoekschop voor Charleroi! De corner komt van Tainmont en draait mooi in, maar Visser heeft een overtreding gezien. Obradovic blijft liggen en heeft even verzorging nodig aan de achterlijn.

11'

Olivier Deschacht weet even niet goed wat hij moet doen, zijn lange bal waait ver over het hoofd van Appiah de tribune in. De linksachter begon goed aan de wedstrijd, maar voetbalt nu al iets slordiger uit.

10'

De bezoekers bijten van zich af en voeren zelf ook de druk op. Door de stevige paars-witte muur kunnen ze echter nog niet breken.

8'

Lichte overterdingen zetten momenteel de toon, de gele kaarten blijven nog in de zak van Visser steken.

6'

De thuisploeg begint sterk aan de eerste helft en dat levert hen het meeste balbezit op. Daar blijft het wel bij, een echt opening vinden ze nog niet.

4'

Na een miscommunicatie tussen Trebel en Obradovic kan Charleroi oprukken naar de zestien. De voorzet van is niet onaardig, maar Spajic weet hoe hij moet reageren.

2'

Anderlecht komt voor het eerst opzetten bij Charleroi na een diepe bal van Deschacht. Onyekuru maakt de actie en legt af naar Trebel, maar zijn schot kan Penneteau niet verrassen.

0'

1e helft afgetrapt

17:17 zondag 10 december 2017

Opstelling Charleroi: Penneteau, Mrinos, Martos, Dessoleil, N'Ganga, Fall, Ilaimaharitra, Hendrickx, Tainmont, Benavente, Rezaei

16:57 zondag 10 december 2017

Anderlecht doet het opnieuw met Onyekuru in de spits. Teodorczyk, Beric en Harbaoui zitten alledrie op de bank.

Opstelling Anderlecht:
Sels, Deschacht, Spajic, Gerkens, Appiah, Onyekuru, Kums, Trebel, Dendoncker, Obradovic, Hanni

Bank: Boeckx, Sá, Stanciu, Bruno, Beric, Teodorczyk & Harbaoui

Herbeleef hoe Anderlecht met negen man ten onder gaat tegen Charleroi
Beeld photo_news

Twitter bericht wordt geladen...

16:52 zondag 10 december 2017

Het veld is intussen sneeuwvrij. De wedstrijd kan gewoon doorgaan.

Twitter bericht wordt geladen...

12:32 zondag 10 december 2017

Anderlecht schakelt medewerkers in
Ook in Brussel viel er sneeuw, maar net als in Brugge lijkt de wedstrijd gewoon te zullen doorgaan. "Voorlopig zijn er geen indicaties dat de wedstrijd uitgesteld zal moeten worden", klinkt het op de website van Anderlecht. "De komende uren zullen de medewerkers van paars-wit de sneeuw van het veld ruimen om alles in gereedheid te brengen voor de wedstrijd."

Herbeleef hoe Anderlecht met negen man ten onder gaat tegen Charleroi
Beeld belga