Trein nemen met glaasje te veel op is ook niet altijd een goed idee

Met de auto rijden onder invloed van alcohol is een slecht idee, maar in beschonken staat de trein nemen is ook niet altijd zonder gevaar. Dat bewijzen deze beelden die werden gepubliceerd door de Britse spoorwegen, waarin enkele personen die op de sporen vallen na een avondje stappen de hoofdrol vertolken.

pjv

In Groot-Brittannië vieren ze binnenkort mad Friday - de laatste vrijdag voor Kerstmis - een dag waarop er traditioneel veel feestjes worden georganiseerd om de komende feestdagen in stijl in te zetten. De Britse spoorwegen wijzen er feestgangers echter op dat ze hun verstand moeten gebruiken als ze in een bedenkelijke toestand naar huis vertrekken, zeker als ze zich met nog met de trein willen reizen.

De schokkende beelden die met beveiligingscamera’s werden gemaakt, tonen dronken mensen die over het perron strompelen en door alcoholintoxicatie op de sporen terechtkomen. Een van hen ken zelfs maar net op het nippertje worden gered van een aankomende trein door alerte reizigers en beveiligingsagenten. Network Rail, een bedrijf dat instaat voor het beheer van de Britse spoorweginfrastructuur, drukt reizigers op het hart dat ze “hun verstand er moeten bijhouden” tijdens de feestdagen als ze geen cijfertje in de statistieken willen worden.

In 2016 en 2017 werden namelijk meer dan 7000 incidenten op en rond de sporen gemeld, die werden veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik. Bijna twintig procent van die incidenten gebeurde tijdens de eindejaarsfeesten. Volgens een woordvoerder zijn “treinen het veiligste vervoersmiddel”, maar moeten reizigers er zich van bewust zijn dat rails en stations een gevaarlijk plek kunnen zijn.

“Geniet van de eindejaarsfeesten, maar zorg ervoor dat alcohol de pret voor jou en je medereizigers niet vergalt”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer