PSG haalt nog eens fors uit, met vier goals van Neymar en Meunier in de basis: 8-0!

PSG had er nog eens zin in tegen Dijon, dat met een pittige 8-0-pandoering weer huiswaarts moest. Kylian Mbappe kreeg nochtans rust maar Angel Di Maria verving hem met verve. Toch was Neymar weer de grote man met maar liefst vier goals. Thomas Meunier mocht ook nog eens starten en na 21 speeldagen staat PSG riant op kop met elf punten voorsprong op naaste achtervolger Lyon.

vml

Thomas Meunier mocht nog eens in de basis starten bij PSG, Dani Alves startte op de bank. Van de wereldsterren kreeg Kylian Mbappe deze keer rust: voorin stond Angel Di Maria naast Edinson Cavani en Neymar.

Dijon staat elfde in Frankrijk maar kwam al na vier minuten op achterstand toen Di Maria de bal meteen heerlijk in de kruising draaide:

Even later scoorde de Argentijn een tweede keer dankzij Neymar, die na een knappe aanval niet zelfzuchtig was en Di Maria liet scoren: 2-0.

De Parijzenaars hadden er duidelijk zin in en na 21 minuten stond al de 3-0 op het bord, deze keer kopte Cavani simpel een voorzet van Di Maria tegen de touwen. Cavani is nu samen met Zlatan Ibrahimovic topschutter van de club aller tijden: allebei scoorden ze al 156 goals voor de Parijzenaars maar de Zweed is ondertussen al een tijdje weg.

PSG op kruissnelheid dus en dus kon Neymar niet ontbreken op het scoreblad. De Braziliaan maakte er nog voor rust 4-0 van via een mooie vrije trap over de muur.

Na rust stond al snel de forfaitscore op het bord: Neymar kon zijn tweede van de avond scoren na gestuntel achterin bij de bezoekers.

Neymar was nu helemaal onder stoom gekomen en de sterspeler maakte er zelf 6-0 van na een knappe solo:

Na 68 minuten mocht ook Mbappe proeven van Dijon en meteen scoorde hij nummer zeven:

Als klap op de vuurpijl maakte Neymar er met zijn vierde van de avond 8-0 van. want niet Cavani, maar Neymar neemt de strafschoppen bij PSG:

Isaac Mbenza mocht starten voor Montpellier, dat in de Franse Ligue 1 op bezoek ging bij Amiens. Ellyes Skhiri opende na 33 minuten de score voor de uitploeg, maar Montpellier slikte nog een tegendoelpunt van Moussa Konate (72.). Verder won Angers met 3-1 van Troyes, maar Baptiste Guillaume kwam bij de thuisploeg niet van de bank.