© Kristof Van Rompaey

CD&V en Groen Putte in kartel naar verkiezingen

CD&V Putte en Groen Putte trekken dit najaar samen naar de kiezer als CD&V-Groen Putte. Dat maakten beide partijen zaterdag bekend. Marc Jaspers (Groen) en ex-burgemeester Chris De Veuster (CD&V) worden de boegbeelden van het kartel.

Kristof Van Rompaey

“We vonden elkaar vanuit een gemeenschappelijke verontwaardiging over de houding van het huidige bestuur”, stelt Chris De Veuster. “Verschillende gesprekken deden ons beseffen dat een doorgedreven samenwerking de beste garantie geeft om onze toekomstvisie voor de inwoners van onze gemeente waar te maken.”

“We willen transparantie en eerlijkheid voor de mensen in Putte”, voegt Marc Jaspers toe. “Door met een gemeenschappelijke lijst naar de verkiezingen te stappen, scheppen we duidelijkheid. Elke Puttenaar weet voor wie hij of zij kiest, en wie bijgevolg het beleid zal voeren. Zonder verrassingen.”

Volgens De Veuster sluit het milieugerichte gedachtegoed van Groen Putte prima aan bij de visie van CD&V. Jaspers, zelf gewezen CD&V'er, stelt dan weer dat zijn partij zich goed kan vinden in het sociale karakter van CD&V Putte. “Naast de focus op een open beleid dat inwoners en verenigingen zo veel mogelijk wil betrekken bij projecten, willen we ook volop inzetten op kwaliteit van het leven en duurzaamheid", laat het karel weten. "Het creëren van veilige buurten en een warme thuis voor iedereen staan ook hoog op het lijstje."

Het volledige programma van CD&V-Groen Putte volgt binnenkort. Alvast zeker: Chris De Veuster trekt de lijst en is kandidaat-burgemeester. Marc Jaspers staat op de tweede plaats, Roger Janssens (CD&V) duwt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER