© W&F

Middenstand Mariaburg lanceert eigen gin: “De samenstelling is uniek”

De nieuwe middenstandsvereniging ‘Mariaburg Samen’ lanceerde zaterdag een eigen brouwsel, de ‘MRB gin’. “De samenstelling ervan is uniek”, weet ondervoorzitter Leo Van Boxlaer. De gin, in een originele fles, is enkel te kopen bij de deelnemende handelaar aan 39 euro de fles.

mawo

Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat het ‘We Love Marie Fonds. Marie uit Sint-Mariaburg was amper 3 jaar toen ze zes jaar geleden aan een zeldzame kanker overleed. Zondag hield het ‘We Love Marie Fonds’ een groot opgezet kerstevenement op het Van de Weyngaertplein.

Na 40 jaar

Enkele handelaars in Mariaburg staken vorig jaar de koppen bij elkaar om de middenstandsvereniging na 40 jaar nieuw leven in te blazen. Na een jaar van zwoegen is het voorzitter Heidi Geeraerts en ondervoorzitter Leo Van Boxlaer gelukt al 50 handelaars en vrije beroepen in de wijk te verenigen. ‘Mariaburg Samen heeft de steun van het gemeentebestuur van Brasschaat en het district Ekeren. Met Pinksteren dit jaar zette de jonge handelsvereniging haar schouders onder de opwaardering van de Sinksenfoor in de wijk. Dat gebeurde met een barbecue. “Een onverwacht succes”, zegt de voorzitter. Er waren 150 inschrijvingen en heel wat lekkerbekken hebben we moeten teleurstellen. “Volgend jaar bestellen we een langere tafel”, verzekert de voorzitter.