Veel klanten Transavia alsnog op weg na staking

Nieuws
De werkonderbreking maandag bij Transavia heeft 12.000 reizigers getroffen. De vliegmaatschappij heeft in elk geval 9000 van hen maandag op de plaats van bestemming weten te krijgen, zegt een woordvoerder.
anp
dinsdag 20 februari 2018 om 03:00
Vliegtuigen van Transavia bleven maandagochtend tot aan het middaguur aan de grond. Aanleiding is een maanden durend conflict over een nieuwe cao.
Vliegtuigen van Transavia bleven maandagochtend tot aan het middaguur aan de grond. Aanleiding is een maanden durend conflict over een nieuwe cao. anp

Schiphol

‘Wij hebben duizend passagiers omgeboekt, wat betekent dat ze op een andere dag vliegen. Voor tweeduizend passagiers kijken we nog naar een oplossing.’ Vliegtuigen van Transavia bleven tussen 06.00 uur ’s ochtends en het middaguur aan de grond staan. Piloten staakten wegens een al maanden durend conflict over een nieuwe cao. Dertig geplande vluchten op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven werden geannuleerd of liepen vertraging op.

Transavia heeft van de pilotenvakbond VNV nog niet gehoord of er meer stakingen op stapel staan. ­Directeur Mattijs ten Brink van Transavia zei eerder ‘teleurgesteld’ te zijn dat passagiers de gevolgen van het conflict ondervinden.

De VNV gelooft dat het Transavia nu wel duidelijk is dat het ze menens is, aldus voorzitter Arthur van den ­Hudding. Volgens hem is Transavia-directeur Ten Brink niet alleen geschrokken, maar snapt hij nu ook beter waar de onvrede bij zijn vliegers vandaan komt. ‘Toen wij afgelopen weekend met elkaar spraken, legde hij nog een zak geld op tafel. Maar nu is het kwartje gevallen dat het daar niet om gaat.’

De piloten legden maandagochtend het werk neer. Zij wachten al meer dan een jaar op een nieuwe cao, met vooral een betere balans tussen werk en privé. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Oprichter van Wijck Rutger Diemel: ‘Er zijn best wat fans die 28 posters aan de muur hebben hangen.’

Wat maakt de zwart-witposters van Wijck toch zo populair? 'Met onze Amsterdam-mok waren we overmoedig'

De gestileerde kaarten van Wijck mogen dan in talloze woonkamers hangen, volgens de bedenkers blijft zo’n poster een persoonlijk ding: ‘Mensen vinden het leuk om hun herinneringen aan een plek vast te leggen.’

De stier voor de Beursplein 5, de Amsterdamse effectenbeurs.

Kapitalisme schuift alle problemen door. De aarde en de armen zijn de dupe

Het kapitalistisch economisch systeem loopt vast. Ongebreidelde groei maakt de planeet en mensen kapot. Waarom komen mensen niet in opstand? Deze filosofen weten het antwoord en komen met alternatieven.

Ingrid Thijssen van VNO-NCW

Botsende visies op toekomst van industrie

Het klimaatbeleid voor de industrie gaat uiteindelijk om de vraag welke bedrijven Nederland voor de toekomst wil behouden. Werkgevers en de milieubeweging zijn het erover eens dat dit de kern van de zaak is, zo werd woensdag duidelijk tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Het kantoor van het Nederlands Dagblad in Amersfoort.

Ruim 3,5 ton winst voor uitgever Nederlands Dagblad: 'Meer abonnees en inkomsten uit advertenties'

Nedag Uitgevers, het bedrijf achter het Nederlands Dagblad en magazine De Nieuwe Koers, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van ruim 360.000 euro. De winst ligt flink hoger dan in 2022.

Mensen vroegen meteen naar ‘die auto van 79.800 renminbi’, vertelt een BYD-verkoper.

Stormloop op e-auto's in Peking. Vagen Chinezen de Europese auto-industrie weg?

De verkopers van automerk BYD konden vorige maand hun ogen niet geloven. De fabrikant van elektrische auto’s had net grote prijsdalingen aangekondigd, bij drie modellen zelfs tot onder de 80.000 yuan (10.000 euro).

Van alle blikjes met statiegeld werd 65 procent ingeleverd.

Toezichthouder wil 50 cent statiegeld op flesjes zodat meer mensen ze inleveren

De toezichthouder van het statiegeldsysteem wil dat er vanaf volgend jaar 50 cent statiegeld wordt geheven op plastic flessen. Dit moet ertoe leiden dat consumenten meer lege flesjes inleveren.