© gvh

Verrassende lijsttrekster voor kartel Groen-sp.a in Beveren

Het progressief kartel van Groen en sp.a gaat met Ann Vermeulen (40) als verrassende lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Guy Van Hoeyland

Niet een van de uittredende gemeenteraadsleden, wel Groen-bestuurslid Ann Vermeulen voert de progressieve lijst aan. Vermeulen is mama van twee dochters en werkt bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Voordien werkte ze als leraar en coördinator op de Sint-Maarten Bovenschool in ­Beveren. Momenteel is ze ook groepsverantwoordelijke van Voedselteam Beveren. Huidig fractieleider Kristien Hulstaert (Groen) gaat de lijst duwen en daarmee krijgt de lijst een vrouwelijke tandem. “Het is uniek in Beveren dat een lijst met twee sterke vrouwen naar de kiezer trekt. Goed kunnen besturen hangt niet af van het aantal jaren dat iemand al in de raad of het college actief is. Het is vooral een kwestie van visie, openheid, luisterbereidheid en de capaciteit om vooruit te denken. En die competenties hebben we”, motiveert Kristien Hulstaert de keuze.

Ann Vermeulen hoopt met Groen-sp.a mee te besturen. “Er zijn een aantal beleidsdomeinen waar wij ondernemender willen zijn dan het huidige bestuur. We gaan voor een haalbare mobiliteit, met nadruk op vlot en veilig verkeer”, stelt de lijsttrekster. “Er moet ook meer ademruimte komen, want Beveren heeft al evenveel fijn stof als een centrumstad. Verder staan we voor een sterkere lokale economie, waar plaats is voor jonge ondernemers.” Een bestuur moet ook dicht bij de mensen staan, vindt Vermeulen. “We willen dat de gemeente meer overleg en participatie organiseert in een zo vroeg mogelijk stadium van gemeentelijke projecten.”

Op de tweede plaats van de lijst staat sp.a-gemeenteraadslid Issam Benali en op drie opnieuw een verrassing met de 22-jarige Méline Rovillard (sp.a). Groen-gemeenteraadslid Stijn De Munck volgt op de vierde plaats.