Populair tweedehandsplatform ‘The next closet’ failliet verklaard

Het Nederlandse tweedehandsplatform ‘The next closet’, in 2013 opgericht door Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers, is door de Amsterdamse rechter failliet verklaard. Momenteel wordt gekeken of het bedrijf een doorstart kan maken.

Hanne Vandenweghe

“Met spijt moeten we je mededelen dat The next closet op 9 april 2024 failliet is verklaard. Deze ontwikkeling gaat gepaard met immense spijt en droefheid, aangezien we de relatie die we de afgelopen tijd met jullie hebben opgebouwd, hebben gewaardeerd”, staat in een bericht op de website. “De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden van een (gedeeltelijke) doorstart.”

Fans van het platform kunnen momenteel nog naar de website surfen, waar tot op heden een selectie items te koop worden aangeboden. Zij die iets willen kopen of aanbieden zijn er echter aan voor de moeite. “Hoewel nog steeds artikel(en) zichtbaar zijn op onze website, is het niet meer mogelijk om deze te (ver)kopen. Jullie hoeven geen actie te ondernemen”, staat er nog te lezen. Diegenen die nog een aankoop verwachten, zullen zo spoedig mogelijk informatie ontvangen over hun bestelstatus.

LEES OOK:

The next closet, dat in 2018 de virtuele deuren van een Belgische webshop openzwaaide, omschreef zichzelf als “de grootste aanbieder van online tweedehands designermode in de Benelux”. Voor fast fashion was geen plek. De echte reden voor het faillissement is nog niet bekend. Mogelijk speelt het steeds competitiever wordende karakter van de tweedehandsmarkt mee, waardoor de marges doorheen de jaren dunner zijn geworden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer