De foto van Scheffler na zijn arrestatie.© EPA-EFE

Beste golfer van de wereld aangehouden nadat hij niet stopt voor de politie

De Amerikaanse topgolfer Scottie Scheffler (27) is voor de tweede ronde van het PGA Championship tijdelijk aangehouden door de politie bij de Valhalla Golf Club in Louisville. Door een dodelijk ongeval in de buurt was een file ontstaan en Scheffler wilde zo snel mogelijk de club bereiken om zijn tweede ronde voor te bereiden.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De nummer 1 van de wereld probeerde met zijn wagen de file te vermijden en zou niet gestopt zijn voor een politieagent. Dat meldt een verslaggever van ESPN.

De agent schreeuwde dat hij moest stoppen en klampte zich aan de rijdende SUV vast tot Scheffler tien meter later stopte. Vervolgens werd hij in de boeien geslagen.

Scheffler zou even later weer zijn vrijgelaten. De start van de tweede ronde van de major werd enige tijd uitgesteld door het verkeersongeval.

De 27-jarige Scheffler bekleedt voorlopig een gedeelde twaalfde plaats na de eerste dag. Vorig jaar eindigde hij op een gedeelde tweede plaats. In april won hij voor de tweede keer de Masters.

De file die Scheffler probeerde te ontwijken.© EPA-EFE

Scheffler op het golfterrein donderdag.© USA TODAY Sports via Reuters Con

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer