© BELGA

DISCUSSIE. Zijn de ‘witte konijnen’ een verrijking voor het politieke debat?

Hoofdredacteur Michael Freilich van Joods Actueel staat op de vijfde plaats van de Kamerlijst van N-VA. Zijn overstap naar de politiek is opmerkelijk en verrassend, en eerder kwamen al andere ‘verruimers’ de N-VA versterken. Ook andere partijen zoeken graag naar verrassende nieuwkomers, denk maar aan Jinnih Beels bij de sp.a. Zijn ze een aanwinst voor het politieke speelveld?

ph

De harde werkers op de lagere echelons zien hen vaak niet zo graag komen. Maar ze zorgen, vooral bij hun lancering, vaak voor een stevige dosis publiciteit en brengen vernieuwende ideeën aan. Jinnih Beels, die ook uit het niets kwam en als onafhankelijke de Antwerpse sp.a versterkte, kon een mooi persoonlijk resultaat neerzetten. Ze is intussen wél tot de partij toegetreden en nam een schepenambt op.

Wat denkt u? Moet een partij op zoek naar ‘verruimingskandidaten’ en kunnen die dan meteen doorstoten naar een goede plaats? Of zet zo’n zoektocht naar witte konijnen het politieke systeem een beetje op z’n kop? En wat met de frustratie bij minder bekende, maar hard werkende mandatarissen? Moeten er meer witte konijnen zijn of net minder?

Discussieer mee via onderstaand invulveld. Een selectie van de reacties wordt woensdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER