Tarantino heeft spijt dat hij jarenlang zweeg over misbruik in de filmwereld

© AFP

De bekende cult-regisseur Quentin Tarantino wist jarenlang van de seksuele intimidaties van vrouwen, begaan door Hollywoodproducent Harvey Weinstein en heeft spijt dat hij niets met die informatie heeft gedaan, vertelt hij aan The New York Times.

elvh

"Ik ben beschaamd. Ik wist meer en heb niets gedaan", vertelt Quentin Tarantino, de regisseur van onder andere 'Pulp Fiction' en 'Kill Bill' aan The New York Times.

Quentin Tarantino wist van de vele seksuele intimidaties van vrouwen, begaan door Hollywoodproducent Weinstein. Ook Mira Sorvino, de ex-vriendin van Tarantino behoort tot een van de vele actrices die slachtoffer zijn geweest van de ongewenste intimiteiten door Weinstein.

Quentin Tarantino werkte vaak samen met het productiebedrijf van Weinstein, en daar heeft de regisseur nu spijt van. "Er was meer aan de hand dan enkele roddels maar ik heb de incidenten te lang ontkend. Het maakt niet uit wat ik nu zeg, het klinkt waarschijnlijk als een slap excuus”, biecht de regisseur op. De regisseur doet ook nog een oproep aan alle mannen in Hollywood om het probleem van seksuele intimidatie van vrouwen serieus te nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen