De spelers van Berg en Dal vieren de promotie met hun supporters.© mpics

Voetbal eindronde 3de afdeling VV: Berg en Dal - Esperanza Pelt 3-1

Berg en Dal trekt aan langste eind in galawedstrijd tegen Esperanza Pelt: “En ons huiswerk voor volgend seizoen is zo goed als klaar”

Op de slotspeeldag van de eindronde zette Berg en Dal zondagnamiddag Esperanza Pelt opzij met 3-1. Dat beide ploegen voor de aftrap al zeker waren van promotie en dat er sportief dus eigenlijk niets meer op het spel stond, was er bij momenten wel aan te zien. Maar in de tweede helft maakten de Meerhoutenaars er toch nog een galawedstrijd van, waarna de promotieviering officieel werd ingezet. “De ontlading is groot”, sprak voorzitter Chris Verheyen.

Erwin Vandenbergh

De Meerhoutenaars verzekerden zich afgelopen donderdag al van promotie na een thuiszege tegen Roeselare en op diezelfde dag liet ook Pelt de champagnekurken knallen na een ruime zege op Wellen. Er stond dus eigenlijk niets meer op het spel en dat was er in de eerste helft ook wel aan te zien. Berg en Dal trad niet aan met de basiself en de snedigheid en competitiviteit die je verwacht in de finale van een eindronde, was zoek.

“Het klopt dat er in de eerste helft niet op het scherp van de snee werd gespeeld”, weet ook gelegenheidsaanvoerder Jeff Gevers. “We hielden wel druk op de bal, maar echte pressing was er niet.”

Na het openingskwartier schakelden de bezoekers uit Limburg een versnelling hoger en halverwege de eerste helft zette Gerritsen Pelt op voorsprong. Berg en Dal liet de jongens die hun laatste match speelden op slag van rust het terrein verlaten met een applausvervanging, waarna de rust werd ingedoken met een minieme achterstand.

Eigen doelpunt als kantelpunt

Net na de rust werd de thuisploeg geholpen door de bezoekende aanvoerder Gooossens, die onbewust zijn eigen doelman verschalkte toen hij een voorzet van Molenberghs wilde neutraliseren. “Dat was een kantelpunt in de wedstrijd”, gaat Gevers verder. “We begonnen plots vrijer te voetballen en wilden van die laatste match toch ook nog een soort van galawedstrijd te maken. Zowel Pelt als wij kregen nog uitgelezen kansen, maar toen we de slotfase indoken, kopte Creemers de verlossende goal binnen”, aldus Gevers. Appeltans zorgde in de allerlaatste minuut nog voor de 3-1 en toen het laatste fluitsignaal klonk, ging het dak er helemaal af en kon de promotieviering pas echt beginnen.

Huiswerk voor volgend seizoen

“De ontlading is groot na alweer een prachtig seizoen”, glundert voorzitter Chris Verheyen. “In het begin van de campagne mikten we op een plaats in de top vijf, maar toen we op dominante wijze de eerste periodetitel pakten, begonnen we toch stiekem te dromen. Wat de basis is van deze succesformule? Het familiale karakter dat zich meester heeft gemaakt van deze groep. Elke donderdag na de training is het hier kermis. Zowel binnen als buiten de lijnen gaan die jongens voor elkaar door het vuur. Er zijn belangrijke pionnen die vertrekken, maar ons huiswerk voor volgend seizoen is zo goed als klaar. We gaan ons versterken met enkele jonge spelers, maar ook met jongens die hun sporen in hogere afdelingen hebben verdiend”, besluit de clubvoorzitter.