De maskers vallen af, dit is de mol: “We zeiden dat we niet zouden bleiten bij het afscheid, dat is dik mislukt”

Acht weken lang zocht zowat gans televisiekijkend Vlaanderen naar het antwoord op één vraag: wie is in godsnaam de mol? Zondagavond was het eindelijk zo ver en mocht hij uit het duistere treden. “Nooit schuldig gevoeld om te liegen tegen de kandidaten, wel tegen ons ma.”

Arno Van Hout

Een vrolijke mol haalt opgelucht adem. Blij dat het geheim er eindelijk uit mag. “De voorbije weken de mensen in mijn omgeving plagen en hen aan het lijntje houden was leuk. Maar ik heb nu veel zin om open te kunnen spreken over die maffe rit. Ik ben vaak nogal een flapuit, dus ik heb de voorbije acht weken echt hard op mijn woorden moeten letten.”

De 28-jarige Senne mag zichzelf eindelijk onthullen als mol. Een rol die Vlaanderen tot het laatste wist te verdelen, niemand leek zeker te weten wie de saboteur was. “Ik heb steeds het plannetje dat ik had proberen uitvoeren en daarnaast ben ik gewoon mezelf gebleven. Ik denk dat dat ook goed gelukt is. Misschien heeft mijn accent me iets minder verdacht gemaakt… De Kempische onschuld.”

Weekendje Amsterdam

Acht weken lang moest Senne zijn medekandidaten aan het lijntje houden. Een moeilijke taak voor iemand die zegt dat ‘ie zich instant schuldig voelt als hij valsspeelt in een spelletje en daardoor wint. Lijkt ons toch. “Nee, nu heb ik daar geen enkel probleem mee gehad. Het enige moment dat ik het er wat moeilijker mee kreeg, was toen ons ma er was. Tegen de kandidaten liegen, allemaal geen probleem. Maar tegen je moeder lieg je toch niet!”

LEES OOK. Winnaar van het seizoen van ‘De mol’: “Er was geen specifiek moment waarop ik dacht: nu heb ik u!”

“Je voelt wel dat er steeds meer neuzen jouw richting uitkomen”, zegt Senne. “Er was een proef waarin ik kon kiezen tussen een weekendje Amsterdam met mijn mama of een pasvraag. Als je dan voor dat weekendje Amsterdam kiest, zoals ik deed, is dan wel verdacht.” Hier springt de winnaar van het programma, Bernard, even in het gesprek: “Maar als er nu eentje is die daarmee weg kan komen, is het Senne wel. Je zag meteen hoe warm de relatie is tussen die twee dus het zou nog wel kunnen. Bleek het niet om de goeie band te gaan maar was het sabotage.” “Tja, gaat Senne verder. Nu moet ik mijn mama wel effectief meenemen naar Amsterdam. Maar dat met alle plezier!”

Geen probleem om te liegen tegen de groep dus, al was de band enorm sterk. “We zeiden tijdens de opnames van de eerste aflevering: ‘Wij gaan niet de groep zijn die bij het vertrek van een kandidaat begint te bleiten.’ Ja, dik mislukt natuurlijk, de helft had meteen al prijs. Dat wil volgens mij veel zeggen over de intensiteit van het hele spel. Je probeert op zo weinig mogelijk tijd elkaar zo goed mogelijk te leren kennen. Als er dan iemand moet vertrekken, is dat echt een klap.”

Hunk van het seizoen

Senne werd vanaf de start van het programma meteen gekroond als ‘de hunk van het seizoen’. Zelf moet hij daar erg om lachen. “Tja, dat vond ik nu zelf ook wel geestig. Het moment dat je die eerste fancam (een flitsende video die een fan maakt met meest sexy momenten van iemand, red.) van jezelf voorbij ziet komen, is heel gek. Maar ik zie het natuurlijk ook wel als een mooi compliment. Of ik die aan mijn vriendin toon? Nee, ik hou die fancams met opzet ver weg.”

(Lees verder onder de video)

Een programma als De mol zit vol memorabele momenten, wat maakt dat Senne er geen kan kiezen. Al is er wel een onbevangen momentje waar de reis echt binnenkwam. “Het is iets heel kleins, maar wezenlijks. De autorit naar het dorpje Centuripe was zo ongelooflijk mooi. Daar overviel me het besef: kijk waar je bent, besef wat je aan het doen bent. Ik werd er zowaar emotioneel van.”

Spraakmakend moment

En dan is er natuurlijk nog het opvallendste moment van het hele seizoen of zelfs de geschiedenis van het programma: wanneer Senne vanuit Sicilië naar Keulen overvliegt om in Melle een bad te nemen met de mama van Bernard. “Ik denk dat dat het meest absurde moment is dat ik ooit heb meegemaakt. Toen ik daar effectief op de oprit in Melle stond, geloofde ik pas echt: Ah fuck, ik ga echt in bad met Kathie. Dat was ook wel echt wat gênant. Het is dan zaak om elkaars benen niet aan te raken! Eén ding is nu wel zeker: ik neem enkel nog maar een bad met mijn vriendin.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER