Archiefbeeld© BELGA

Boeren zullen ook actievoeren tijdens Ronde van Vlaanderen

De boeren zullen zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen actievoeren. Dat laat de boerenbond weten in een persbericht.

SGG

De boerenprotesten waren in de afgelopen weken niet weg te denken. En ook tijdens Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen waren er acties op te merken.

Zondag zullen de boeren opnieuw van de partij zijn tijdens de hoogmis van de voorjaarsklassiekers, de Ronde van Vlaanderen.

“Boerenbond en Groene Kring zullen opnieuw aanwezig zijn in de marge van de koers met hun campagne ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’. We vragen daarmee op een positieve manier aandacht voor het belang van lokale voedselproductie en de onmisbare rol van landbouwers. Boerenbond roept op om te supporteren zowel voor de coureur als voor de boer. Ook zij zijn flandriens om te koesteren”, klinkt het in een persbericht.

De actie van de boeren zal zich voornamelijk focussen ter hoogte van de Lamontstraat in Kluisbergen. Daarnaast zal de Groene Kring ook actievoeren met spandoeken en traktorenformaties. Die acties zullen plaatsvinden op een akker tegenover de Denstraat in Grembergen en in de Kammenkouterstraat in Aalst.

In het persbericht wordt ook gemeld dat er tijdens de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl ook acties zullen georganiseerd worden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer