Themabeeld.

Poetsvrouw (38) krijgt werkstraf omdat ze cash steelt uit kluis werkgever: “Ze verstopte het in haar bh”

Voeren -

Een 38-jarige poetsvrouw moet een werkstraf van 85 uur uitvoeren omdat ze geld stal uit de kluis van haar werkgever. Volgens de vrouw zelf werd ze erin geluisd nadat ze niet inging op de avances van de man, maar de rechter vindt dit ongeloofwaardig.

Shauni Deferm

De vrouw en haar werkgever waren al vrienden sinds 2008. De man baatte enkele vakantiewoningen in Voeren uit en zocht daarvoor een poetshulp. Hij vroeg de vrouw of zij voor hem wilde komen werken voor het onderhoud van de huizen en het uitbaten van het bijbehorende winkeltje. In 2018 gaf de man de code van de kluis omdat de vrouw wisselgeld voor de kassa nodig had. “In 2022 zijn die diefstallen dan beginnen opvallen”, klonk het bij de raadsman van de werkgever. Volgens hem ging het over een totaal gestolen bedrag van ruw geschat 30.000 euro, al kan dat niet bewezen worden.

De man installeerde uiteindelijk een camera om de dievegge te betrappen. Op 1 juli 2022 filmde hij dan hoe de vrouw biljetten van 50 en 100 euro uit de kluis nam en in haar bh verstopte. “Ze nam briefjes weg uit verschillende stapeltjes geld om de diefstal niet te laten opvallen”, oordeelde de Tongerse procureur. In september 2022 deed de werkgever van de vrouw aangifte van huisdiefstal.

LEES OOK. Man beschuldigt poetsvrouw van diefstal 30.000 euro: “Toen ik niet inging op avances, kwam hij met dit verhaal”

Wraakactie

De poetsvrouw zelf ontkende zowel tijdens het onderzoek als tijdens de zitting voor de Tongerse correctionele rechter met klem dat ze geld gestolen had. Volgens haar ging de aanklacht om een wraakactie omdat ze niet inging op de avances van de man. Ze stelde dat ze zo’n vijf keer de opdracht van haar werkgever kreeg om cash geld uit de kluis te halen en leveranciers van bouwmaterialen contant te betalen als hijzelf niet aanwezig was.

De Tongerse rechter vindt dit ongeloofwaardig en wijst op de camerabeelden waarop te zien is hoe de vrouw op een slinkse manier geldbriefjes verzamelde en wegstopte. Ze ontving ook nooit een kwijting en de werkgever legde het geld ook niet klaar, waardoor de rechter niet gelooft dat ze dat in opdracht deed.

Hij veroordeelde haar tot een werkstraf van 85 uur. Als ze dat niet uitvoert, krijgt ze een gevangenisstraf van zes maanden. De geldboete van 800 euro wordt voor de helft uitgesteld. De burgerlijke partij krijgt een schadevergoeding van 3.729 euro.

LEES OOK. Geen straf voor poetsvrouw die naaktfoto maakte van zwakbegaafde patiënt en die doorstuurde naar collega’s

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer