Alexander Blessin.© BELGA

“Als Brugge of Antwerp een reeks neerzet...”: Union-trainer Alexander Blessin rekent zich nog niet rijk voor start play-offs

Competitieleider Union en trainer Alexander Blessin zijn ambitieus voor de start van de Champions’ Play-offs. “Je zult me niet horen zeggen dat we favoriet zijn, maar natuurlijk willen we eerste eindigen.”

ldh, vva

Sinds de negende speeldag al staat Union onafgebroken aan de leiding van de Jupiler Pro League. Toch wil trainer Alexander Blessin de druk nog wat afhouden. “We staan drie punten voor... maar zijn we favoriet omdat we drie punten meer hebben?”, reageerde hij op de vraag of Union als favoriet aan deze play-offs begint. “We staan op de eerste plaats en willen er helemaal voor gaan, maar uit mijn mond zal je niet horen dat wij de favoriet zijn. Mijn spelers kunnen praten over de ervaring van de afgelopen twee seizoenen, dat kan ze helpen. Wat belangrijk is, is dat de honger om te winnen groter moet zijn dan de angst om fouten te maken.”

Ambitie is er dus zeker wel en met nog tien speeldagen te gaan is het niet onlogisch dat Blessin de druk nog wat afhoudt. Union weet inmiddels dat de play-offs een rollercoaster kunnen zijn en daardoor kijkt Blessin zelfs niet alleen naar Anderlecht als titelconcurrent. “Momenteel lijkt het erop dat Anderlecht onze grootste concurrent is, maar als Brugge of Antwerp een reeks neerzet… Dan wordt een comeback mogelijk. Er zou een derde ploeg tussen kunnen komen. Ik herhaal dat de kwaliteit van de play-offs zo hoog is dat we op ons best moeten zijn. Blijf gefocust en denk wedstrijd per wedstrijd, dat gaat niet veranderen.”

Blessin.© BELGA

“De meeste druk leggen we onszelf op”, vervolgde hij. “Ik had niet het gevoel dat andere teams de druk bij ons legden. Behalve misschien Anderlecht (hij verwijst naar de zin van Riemer dat ‘We zullen zien of Union een grote club is’, red.). Maar ik wil geen grote uitspraken doen.”

Qua blessures had Blessin tot slot nog goed nieuws. “Mac Allister komt stilaan terug. Hij onderging deze week een operatie om het vocht eruit te halen waar het gezwollen was en nu gaat het beter. Al is het nog te vroeg om te zeggen dat hij zeker speelklaar geraakt voor de wedstrijd tegen Genk. Met de knieblessure van Rodriguez gaat het ook beter, maar maandag komt nog te vroeg.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer