Themabeeld.© Shutterstock

Vijf mannen krijgen tot 30 maanden cel voor dealen op parking in Borgloon

Borgloon -

Vijf mannen, waaronder twee broers, krijgen tussen 15 maanden met uitstel en 30 maanden effectief voor het dealen van drugs in Borgloon. Volgens de Tongerse procureur hielden ze het daar niet bij, maar reden ze heel Vlaanderen rond.

Shauni Deferm

De bal ging aan het rollen op 28 februari 2022 na een melding bij de politie van Borgloon over een drugsdeal tussen drie voertuigen op een parking. Toen de agenten ter plaatse arriveerden, stond er nog maar een auto geparkeerd met in het voertuig 132 gram cannabis.

De wagen stond op naam van een van de vijf beklaagden, maar toen de inspecteurs hem aan zijn woning opwachtten, sloeg hij op de vlucht. Uiteindelijk kon de man onderschept worden. Op de vluchtroute werd geld en een zakje met 60 gram cannabis gevonden. Tijdens de huiszoeking vonden de speurders meer dan 13.000 euro cash in zijn nachtkastje.

Tracking

De man reed tijdens de interventie niet met zijn eigen auto, maar wel met de wagen van een van de verdachte broers, waardoor ook die mannen aan het dossier gelinkt kon worden. “Het trackingsysteem van de auto van de broers wees uit dat het voertuig dagelijks gebruikt werd en heel Vlaanderen rondreed”, aldus de aanklager.

Ook de huiszoeking bij de broers thuis was positief. Daar vonden den inspecteurs 735 gram cannabis, 100 gram cocaïne, 65 cannabiszaadjes en 4 blokken hasj. De broers zelf waren niet aanwezig, maar de agenten troffen wel een vierde beklaagde aan in de woning. Hij werd gearresteerd met een gebruikershoeveelheid op zak. In zijn telefoon werden Snapchat-berichten gevonden met hoeveelheden en adressen.

Een bericht verwees naar een vijfde verdachte, die een van de routes zou overgenomen hebben, maar uit berichten bleek volgens de aanklager dat die man al veel eerder dealde.

20.000 euro

De mannen kregen vrijdagochtend celstraffen tussen 15 maanden met uitstel en 30 maanden effectief. De opgelegde geldboetes lopen op tot 10.000 euro. In totaal werd er een vermogensvoordeel van een kleine 20.000 euro cash geld verbeurd verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer