© woad

200 lege brooddozen symboliseren armoede

PVDA heeft met een stapel lege brooddozen op de Grote Markt aandacht gevraagd voor de 1 op 4 Turnhoutse kinderen die opgroeien in armoede. Schepen Peter Segers (sp.a) wijst de Vlaamse en federale regering op hun verantwoordelijkheid.

woad

“Zoals zoveel mensen waren wij geschokt door de Pano-reportage over armoede in Vlaanderen”, zegt Wout Schafraet (PVDA). “Kinderarmoede was al een speerpunt in onze campagne, maar moet ook een verkiezingsthema zijn.” In Turnhout groeit ondertussen meer dan een op vier kinderen op in armoede. “Wij geloven dat de stad troeven in handen heeft om daar iets aan te doen”, zegt Schafraet. “Daarom hebben we zes topprioriteiten voor een Turnhout zonder armoede opgesteld.”

“Wonen voor een derde van het gezinsinkomen, wijkgezondheidscentra, uitkeringen boven de armoedegrens… De maximumfactuur staat ook in ons partijprogramma.” Schepen voor Gelijkekansenbeleid Peter Segers (sp.a) is niet tegen de meeste van de prioriteiten van PVDA. “Maar als stad moeten we rondkomen met een zeker budget. Zulke maatregelen kosten geld, dat moet ergens vandaan komen. We hebben de voorbije jaren al tal van initiatieven genomen. Maar voor dwingende maatregelen zijn aanpassingen in de wetgeving nodig. De sleutels voor het armoedebeleid liggen niet lokaal, wel Vlaams of federaal.”