Burgemeester Marleen Peeters wuift Guy Sas (links) uit en verwelkomt Peter Smeyers als nieuwe commissaris van de wijkpost van de lokale politie in Lille.© Gemeente Lille

Peter Smeyers volgt Guy Sas op als commissaris van wijkpost politie

Lille -

Peter Smeyers uit Poederlee (Lille) is de nieuwe commissaris van de wijkpost van de politie in Lille. Guy Sas nam dinsdag na tien jaar afscheid als commissaris.

Politiecommissaris Guy Sas klopte dinsdag zijn laatste dag als hoofd van de wijkpost in Lille en mag gaan genieten van een welverdiend pensioen.

“Ik blik met een warm gevoel terug op mijn carrière in Lille”, zegt Guy Sas. “Als politie hebben we een belangrijke taak: er zijn voor de bevolking. Deze waarde heb ik mijn hele carrière hoog in het vaandel gedragen, waarbij ik altijd heb geprobeerd anderen te behandelen zoals ik zelf behandeld zou willen worden.”

Guy Sas gaf de fakkel meteen door aan zijn opvolger Peter Smeyers uit Poederlee. Peter Smeyers werkte al van 1994 tot 2002 bij de wijkpost van Lille. Vanaf 2002 was hij werkzaam bij politie Turnhout, waar hij verschillende jaren officier was van criminaliteitsprojecten.

“We zijn commissaris Guy enorm dankbaar voor zijn onvermoeibare inzet voor onze gemeente de afgelopen tien jaar”, reageert burgemeester Marleen Peeters (N-VA). “We heten Peter Smeyers van harte welkom en kijken ernaar uit om met hem samen te werken aan de veiligheid en het welzijn van onze inwoners.“ (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille