Ook dat nog

Plots weet iedereen dat Charlotte uit ‘De mol’ met William op de parking kuste

Het had een rustige maandag moeten zijn voor ene William Ramaekers (27). Maar Charlotte uit De mol besloot er anders over, toen ze over hun eerste tongkus op een parking in Mortsel vertelde.

Eva De Poorter

“Je was er toch bij? Je hebt het letterlijk zien gebeuren. William Ramaekers op de parking.” Charlotte kon het zondagavond in De mol niet vatten dat haar moeder het correcte antwoord niet wist op de vraag op welke leeftijd ze haar eerste tongkus had gehad. Dus bracht ze de herinnering nog even naar boven. Met naam en toenaam.

Gelukkig werd de man in kwestie al even van tevoren ingelicht. “Jef van Café De mol had me dinsdag gebeld”, reageert William Ramaekers. “Maar dat mijn hele naam zou worden vermeld, had ik niet verwacht. Ik had het aan niemand verteld dat ik in De mol zou komen. Mijn mama zat in de zetel naast mij, ze lag echt ‘strijk’. ‘Hoe komt gij nu ook weer in zo’n situatie terecht?’, vroeg ze. Ook mijn vrienden wisten van niets. Ik heb al duizend reacties gekregen. Ook van mensen die ik niet ken: ‘Hé, kom je naar de parking in Dendermonde om uw expertise eens te delen? Mijn mama zal er niet bij zijn.’ Ja, da’s lachen, he.”

Zijn collega’s hebben het ook gezien. “Ik werk in Brussel, vanmorgen plaagden mijn Vlaamse collega’s me al: ‘Ha hier, de parking lover!’ Er is hier net een levering met Britten en die waren ook al gebrieft: ‘We heard about the parking.’”

William Ramaekers en Jef van ‘Café de mol’.

Vervlogen

Zelf herinnert William zich de kus ook. “Het is elf jaar geleden. In het scoutslokaal achteraan waren er altijd toffe feestjes. Rond halfeen zou haar moeder haar ophalen, dus nam ik haar mee langs het grellige steegje naar de parking en daar is het gebeurd. Een schone avond was het toen! We zijn een paar maanden samengeweest. We waren zestien, zij was mijn eerste vriendin. In de zomer van 2013 ben ik voor een maand op kamp vertrokken, zij ging naar Frankrijk. Toen ze terugkwam, merkte ze dat de liefde vervlogen was.”