Niels Destadsbader wint Radio 2 Zomerhit én prijs voor beste solo-artiest

© Radio 2

De luisteraars van Radio 2 hebben zondagavond ‘Verover mij’ van Niels Destadsbader verkozen tot Zomerhit van 2018. De uitreiking op de zeedijk in Blankenberge werd live uitgezonden op Eén. Ook vorig jaar ging de zanger/acteur met de trofee aan de haal.

tdl, jvh

De tien genomineerden mochten zondagavond hun nummer brengen op de dijk. Het ging naast Destadsbader om Emma Bale, Regi featuring Jake Reese, Natalia, Hooverphonic, Belle Perez, Gene Thomas, Slongs featuring Jack Parow, David Vandyck en Dana Winner.

Na de liveshow kozen de luisteraars van Radio 2 en de kijkers van één voor het nummer ‘Verover mij’ als de Radio 2 Zomerhit van 2018. Niels Destadsbader is de eerste mannelijke artiest die de gegeerde muziekprijs twee keer na elkaar in de lucht mag steken. Belle Perez is recordhouder, zij won de zomerhit vijf keer: in 2002, 2003, 2004, 2005 en 2006. Vorig jaar won Destadsbader samen met Miguel Wiels (als “Niels en Wiels”) met het nummer ‘Skwon Meiske’. Destadsbader werd ook beloond met de trofee voor Beste soloartiest.

De trofee voor Beste doorbraak ging dit jaar naar Karen Damen, zij haalde het daarbij van Sennek, Chackie Jam, Michiel De Meyer en OT. De Antwerpse rockband K’s Choice tenslotte kon de trofee voor Beste groep binnenrijven. Met deze trofee valt K’s Choice twee keer in de prijzen: het nummer ‘Verover mij’ van Niels Destadsbader is een cover van hun nummer ‘Believe’.

© Radio 2

© Radio 2

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen