De slachtoffers werden met messteken om het leven gebracht.
Foto: Bruzz

Verdachte legt bekentenissen af in onderzoek naar dubbele doodslag in Sint-Jans-Molenbeek

De verdachte van de dubbele doodslag in Sint-Jans-Molenbeek heeft volledige bekentenissen afgelegd, dat zegt zijn advocaat. ā€œWe proberen te begrijpen wat er precies is gebeurdā€, klinkt het bij meester Nicolas Crutzen.

Dinsdag werden in een woning in de Henri Hollevoetlaan de lichamen aangetroffen van een 63-jarig man en zijn voormalige partner. De twee werden om het leven gebracht door een 34-jarige die illegaal in het land verblijft en zoā€™n twee jaar geleden in huis was genomen door het koppel, dat toen nog samen was.

De verdachte gaf zich zelf aan bij de politie. Volgens het Brusselse parket speelden de feiten zich af "in een relationele sfeer". De dertiger werd aangehouden op verdenking van doodslag en verschijnt vandaag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. "Mijn cliƫnt heeft volledige bekentenissen afgelegd", zegt zijn advocaat Nicolas Crutzen. "We proberen te begrijpen wat er precies gebeurd is."

Al elf jaar in het land

Volgens de strafpleiter kwam de man nooit eerder in aanraking met het gerecht. "Hij is al elf jaar in het land en werd in huis genomen door de slachtoffers. Hij heeft geen juridische antecedenten, maar blijkbaar is er daar iets gebeurd dat zijn stoppen heeft doen doorslaan."

Crutzen liet alvast weten niet om de vrijlating van zijn cliƫnt te vragen. Het ziet er dan ook naar uit dat de raadkamer de aanhouding van Mohamed R. zal bevestigen, waardoor hij nog minstens een maand blijft opgesloten in de gevangenis van Haren.

Meest gelezen