© Bestemming oude velden FC Muizen

Buurt ziet zes opties voor invulling van voetbalveld

Buurtbewoners hebben zes denkpistes op tafel gelegd om voor de oude voetbalvelden van KFC Muizen (Mechelen) een tijdelijke bestemming uit te dokteren. Het kan nog alle kanten uit. Het nieuwe stadsbestuur kan meteen aan het werk.

Leo De Nijn

“We gaan de buurtbewoners zeggenschap geven over de vroegere voetbalvelden van KFC Muizen in de Lotelingenstraat. En ik moet zeggen dat ze daar goed op gereageerd hebben”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Greet Geypen (Open Vld).

KFC Muizen verhuisde bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen naar een nieuwe infrastructuur op een terrein grenzend aan de vorige. Nu de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) moet worden overgedaan om een einde te maken aan de rechtsonzekerheid, is er ruimte voor buurtinitiatief. De nieuwe geïntegreerde procedure voor een RUP neemt ruim 2,5 jaar in beslag. “Naar mijn gevoel zullen de terreinen pas tussen de 3 à 4 jaar een permanente invulling krijgen, tot zolang kunnen ze tijdelijk worden ingevuld”, aldus de schepen.

Tijdens een vergadering maandagavond kwamen de buurtbewoners met zes denkpistes op de proppen. Zo is de suggestie gedaan van een hondenweide, een aantal moestuinen, een Finse looppiste, een natuurlijke speeltuin, een BMX-parcours of een grote multifunctionele open ruimte in gras. “Daar kan vrij gespeeld worden, maar het kan tegelijk ook gebruikt worden om te kubben, een marktje te organiseren of een nieuwjaarsdrink te houden”, klonk het bij de buurtbewoners.

Deze laatste suggestie maakt veel kans om het uiteindelijk te halen. Ook al omdat het stadsbestuur geen ingrijpende kosten gaat doen en zich vooral gaat toespitsen op logistieke steun. Een afvaardiging van het stadsbestuur kent de suggesties van de bewoners. “Die gaan nu allemaal de komende weken bekeken worden op hun haalbaarheid. Maar we vinden het top dat de buurt zich wil inzetten om deze ruimte optimaal te benutten. Ook al gaat dat om een invulling tot wanneer de definitieve bouw daar van start kan gaan”, besluit schepen Geypen.