Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Een pakkende rampenfilm of topcrimi?Dit mag u niet missen op tv vanavond

Een beeld uit 'Daylight'.Beeld rv

Voor filmliefhebbers heeft deze tv-avond heel wat te bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de klassieker Daylight of de doldwaze komedie Nothing but trouble? Maar ook crimifans komen aan hun trekken. Dit zijn onze tv-tips.

Daylight

Rampenfilm, om 22.35 uur op VTM

Rampenfilms waren in de jaren 90 schering en inslag. Vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, allemaal dreigingen die slechts op de valreep werden afgeremd. In het verrassend pakkende Daylight is Sylvester Stallone te zien als reddingswerker die in actie schiet wanneer een tunnel in New York instort en de schaarse overlevenden dreigen te stikken.

Rijker dan je denkt?

Kunst- en antiekmagazine, om 20.35 uur op VTM

Staf Coppens gaat voor de laatste keer dit seizoen op zoek naar verborgen schatten en doet dat deze keer in de Zoo van Antwerpen. Een man heeft een halsketting bij die ontworpen zou zijn door Salvador Dalí. Klopt dat? En wat zegt dat over de waarde? Ook twee strips van een verzamelaar, een van Lucky Luke en een van Jerommeke, gaan onder de loep.

Rijker dan je denkt?
Beeld rv

Priest

SF-actiefilm, om 20.40 uur op CAZ

Een priester besluit de wetten van de kerk te negeren om zijn ontvoerde nichtje te redden uit de handen van moordlustige vampieren. Hij krijgt hulp van een schietgrage sheriff en een vrouwelijke krijger met bovenmenselijke krachten. Een post-apocalyptische thriller met fraaie beelden en aardig wat actie. 

While you were sleeping

Romantische komedie, om 20.35 uur op Vijf

Lucy is loketbediende in het treinstation van Chicago. Op kerstdag ziet ze vanachter haar raampje hoe Peter, een man op wie ze heimelijk verliefd is, het slachtoffer wordt van een gewelddadige overval. Bliksemsnel voert ze Peter naar het ziekenhuis, waar hij helaas in een diepe coma terechtkomt. Peters familie, die onmiddellijk naar het ziekenhuis is gekomen, neemt Lucy aan voor Peters verloofde.

How to get away with murder

Misdaadserie, om 22.55 uur op Eén

Eén herhaalt vanaf vanavond het eerste seizoen van deze Amerikaanse misdaadserie over een vrouwelijke advocaat en docent rechten die samen met enkele van haar studenten verstrikt raakt in een moordzaak. Het idee van de serie is ontsproten uit het brein van Peter Nowalk, die zijn strepen verdiende met het schrijven en producen van tal van afleveringen van de felgesmaakte ziekenhuisserie Grey's Anatomy. Hoofdrolspeelster Viola Davis laat zien dat ze haar twee Oscarnominaties (Doubt en The Help) en liefst 41 andere filmprijzen meer dan waard is. Kwaliteit troef dus, en voor de liefhebbers van het genre is deze reeks dan ook een absolute must.

How to get away with murder
Beeld rv

Nothing but trouble

Komedie, om 20.35 uur op Zes

Een doldwaze jaren 90-komedie van en met een heerlijk 'over the top' acterende en onherkenbaar geschminkte Dan Aykroyd. Het verhaal: een succesvolle zakenman onderneemt samen met een nieuwe vrouwelijke collega en twee klanten een trip naar een belangrijk zakencongres. Onderweg stranden ze echter in een verlaten dorpje, waar ze worden tegengehouden door de plaatselijke sheriff. Die neemt hen mee naar een afgelegen kasteel waar de burgemeester én dorpsrechter hen veroordeelt tot enkele dagen gevangenschap.

Een volledig overzicht vindt u hier.