woensdag 20 maart 2019 - Bilzen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

GEMEENTERAAD

Bestuur bezoekt inwoners deelgemeenten

Bilzen

Vragenkwartiertje: De schrapping van het vragenkwartiertje uit het huishoudelijk reglement is niet naar de zin van de oppositiepartijen. “We dringen aan op de structurele versterking van burgerparticipatie in het algemeen, zeker van het vragenkwartiertje”, aldus raadslid Johan Danen (Groen). “We gaan nog meer dan voorheen de kaart van de burgerparticipatie trekken”, zei burgemeester Bruno Steegen (Beter Bilzen). “Onder andere door inwoners op te zoeken in de deelgemeenten.”

Afvalbelasting:De aanpassing van de afvalbelasting waarbij ieder gezin een jaarlijkse reductie krijgt van 30 euro wordt op tafel gelegd. “Deze jaarlijkse tussenkomst van 400.000 euro neemt de gemeente voor haar rekening”, aldus burgemeester Steegen. Raadslid Guy Sillen (ToB) vindt deze regel niet verregaand genoeg. “We stellen voor om uit de directe inning te stappen en de huidige afvalbelasting te schrappen en leggen hier een amendement voor neer.” Dat voorstel vond geen meerderheid. “Nu blijft men ondanks de reductie een belasting hanteren. En daar zijn we principieel tegen”, argumenteerde Annick Ponthier (VB).

Geboortepremie: Het reglement van de toekenning van geboortepremies wordt vereenvoudigd. “Er geldt voortaan een geboortepremie van 60 euro voor ieder kind dat wordt geboren, ongeacht het aantal andere kinderen in het gezin. Deze premie geldt enkel als de ouders op het moment van de geboorte in Bilzen wonen”, verduidelijkt schepen Luc Hendrix (N-VA). (joge)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws