Een deel van de crew die bestaat uit honderden vrijwilligers.© Marc Peeters

De festivals komen eraan: “Blij dat ook Clouseau komt feesten op Clamotte Rock”

Herenthout -

De toegang naar de weide waarop vrijdag en zaterdag de 27ste editie van Clamotte Rock wordt georganiseerd, lag er dinsdag nog behoorlijk drassig bij. “Maar alles droogt hier snel op. Ik ga ervan uit dat je geen botten gaat nodig hebben op Clamotte”, lacht organisator Sander Ooms.

Marc Peeters

Op de vooravond van het festival is Clamotte Rock zo goed als uitverkocht. Enkel voor de zaterdag zijn er nog tickets beschikbaar. “Maar ook voor onze tweede dag gaan we uit van een vol huis.”, verklapt Ooms. “Dat wil net als de vorige jaren zeggen zo’n 4.000 mensen per dag.” De verantwoordelijken voor de programmatie hebben nog meer gezocht naar verbreding in de muziekstijlen en die ook gevonden. Zo is Clouseau vrijdagavond de hoofdschotel op de main stage.

“We zijn blij dat de gebroeders Wauters ook in Herenthout het 40-jarig bestaan van de band komen vieren. De fans zijn duidelijk ook op de afspraak.” Tijdens Clamotte Rock kunnen de muziekliefhebbers pendelen tussen 3 podia. Op zaterdag zijn onder meer Blackwave en Therapy? headliners. Kwijt Trek System mag zaterdagavond de feestelijkheden afsluiten.

“We hebben dit jaar vooral ingezet op comfort voor onze bezoekers”, vertelt Sander Ooms. “Zo hebben we de waarborg op de herbruikbare drankbekers afgeschaft. We hopen dat onze bezoekers zo attent zullen zijn om hun lege bekers zelf terug naar de togen of naar één van de inzamelpunten te brengen. Wie een 30-tal bekers inlevert, verdient daarmee een drankbonnetje.”

Sander Ooms verwacht tweemaal een vol huis.© Marc Peeters

“Wat het sanitair betreft bieden we onze bezoekers porseleinen potten aan die toch wat gebruiksvriendelijker zijn dan klassieke werftoiletten. Verder hebben we meer ruimte voorzien voor onze fietsparking. Met de fiets komen moedigen we als organisatie uiteraard aan. Om alles in goede banen te leiden, zullen hier tijdens het weekend zo’n 600 vrijwilligers aan de slag zijn.” Sander Ooms kijkt ook nog even omhoog.

“De felste regenval hebben we achter de rug en voor vrijdag en zaterdag ziet het er vrij goed uit. De modder die nu nog op sommige delen van het terrein aanwezig is zal tegen vrijdag nog fel opdrogen. We hebben dit jaar preventief nog meer metalen platen gelegd om te vermijden dat de weide al tijdens de opbouw helemaal wordt stuk gereden. Dat komt helemaal goed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners