David Goffin maakt het zichzelf nog even lastig maar wint en speelt nu tégen zijn dubbelpartner

David Goffin (ATP 10) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (4.872.105 euro). Daarin neemt onze landgenoot het op tegen Grigor Dimitrov (ATP 5), zijn partner in het dubbelspel.

De 27-jarige Luikenaar ging in de derde ronde voorbij de 30-jarige Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 16). Het werd 6-4 en 7-5 na 1 uur en 42 minuten. Bij 5-2 kreeg Goffin op eigen service twee matchballen, maar die liet hij liggen. Een volgende kans bij 6-5 benutte hij wel.

Het was het vijfde onderlinge duel tussen de tennissers, het eerste op gravel. Van de vier vorige ontmoetingen had Goffin alleen de laatste, in 2017 in Sofia, kunnen winnen.

Om door te stoten naar de laatste vier moet Goffin, het zesde reekshoofd, voorbij de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 5). Die toonde zich donderdag in de derde ronde sterker dan de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 40). Het vierde reekshoofd haalde het met 4-6, 6-3 en 6-4 na 2 uur en 22 minuten. Eerder op de dag zette Goffin met 6-4 en 7-5 de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 16) opzij.

De 27-jarige Goffin speelde al tien keer tegen de 26-jarige Dimitrov. Van al die ontmoetingen kon hij er slechts een winnen. Twee maanden geleden troffen ze elkaar in de halve finale van het indoortoernooi in Rotterdam. Goffin kreeg toen een bal in het oog en moest in het begin van de tweede set opgeven. Daarna was hij een maand buiten strijd. Goffin en Dimitrov vormen op het gravel in Monte Carlo een duo in het dubbeltoernooi. Woensdag plaatsten ze zich voor de kwartfinales.

David Goffin staat voor de zesde keer op de hoofdtabel van de Monte Carlo Masters. Vorig jaar tekende hij voor zijn beste resultaat door de halve finales te halen. Daar botste hij op gravelkoning Rafael Nadal, die vervolgens voor de tiende keer het toernooi zou winnen. Ook dit jaar kan Goffin de Spanjaard in de halve finales treffen.

Cilic krijgt kwalificatie cadeau

Ook Marin Cilic (ATP 3) staat in de kwartfinales, echter zonder te spelen! De Kroaat, het tweede reekshoofd, zou het in de derde ronde opnemen tegen de Canadees Milos Raonic (ATP 22). Die sukkelt evenwel met de rechterknie en gaf donderdag forfait voor de partij.

Cilic neemt het voor een plek in de halve finales op tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP 62) of de Japanner Kei Nishikori (ATP 36).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen