Logeren in luxe: dit zijn de meest exclusieve suites in Antwerpen

Eerder deze week bezochten we de gloednieuwe wellnesspenthouse van Nooz op de 21ste verdieping van de London Tower op het kruispunt van de Italiëlei en de Londenstraat in Antwerpen. Een nacht met alles erop en eraan kost er 1.190 euro per koppel. We checkten bij de ‘reguliere’ hotels in Antwerpen welke hun meest exclusieve kamers zijn en wat je er betaalt voor één nacht.

Patrick Vincent

LEES OOK: Is deze super-de-luxe penthouse de meest inspirerende logeerplek van Antwerpen?

Kamerprijzen zijn niet gebeiteld in steen. Ze variëren afhankelijk van de datum die je wilt vastleggen, van het aantal dagen (weken, maanden) op voorhand waarop je de reservatie maakt, van de websites waarop je ze boekt, van de kortingen waar je al dan niet recht op hebt, enzovoort.

Dus kozen we een willekeurige datum, dinsdag 23 oktober 2018, en zochten dan bij de betere Antwerpse hotels via hun eigen website naar de prijs van hun meest exclusieve suite. We kozen, als die beschikbaar was, voor de zogenaamde ‘flexibele’ prijs. Die is wat duurder, maar laat toe om de reservatie kosteloos te annuleren.

1. Duurste kamer van de stad: € 1.199 per nacht

HILTON ANTWERP OLD TOWN

Locatie: Groenplaats

Kamer: Royal Sinjoor Presidential Duplex Suite

Oppervlakte: 122 m²

Opmerkelijk: De grootste en duurste hotelkamer van de stad, op twee verdiepingen met de afmetingen van een uit de kluiten gewassen appartement. Vaak gebruikt door sterren en staatshoofden, zoals de Amerikaanse vicepresident Al Gore, die van een uitstekend zicht op de Onze-Lieve-Vrouwetoren kunnen genieten.

2. Onderdak bij Rode Duivel: € 765 per nacht

DE GULDE SCHOEN

Locatie: Melkmarkt

Kamer: Suite 8

Oppervlakte: 110m²

Opmerkelijk: Het hotel dat de familie van Rode Duivel ­Mousa Dembélé inrichtte in een pand uit de vroege 15de eeuw is nog maar een halfjaar open. Het telt negen suites van verschillende grootte en inrichting, waarvan nummer 8, onder het dak, de meest exclusieve is.

3. Suite voor artiesten Sportpaleis: € 635 per nacht

DE WITTE LELIE

Locatie: Keizerstraat

Kamer: Presidential suite

Oppervlakte: 90m²

Opmerkelijk: Het hotel in een prachtig pand uit de Gouden Eeuw is de enige Antwerpse pleisterplaats op de lijst van de ‘Small Luxury Hotels of the World’ en is ondertussen al meer dan 25 jaar een vaste waarde in de stad. De suite is populair bij vedetten als Adele die hier logeren als ze in het Sportpaleis optreden.

4. Sterrenchef in voormalige bank: € 364,8 per nacht

HOTEL FRANQ

Locatie: Kipdorp

Kamer: Luxury Suite Andou

Oppervlakte: 48m²

Opmerkelijk: 42 kamers telt dit luxehotel in het neoclassicistische voormalige bankgebouw van de Crédit National Industriel. Het is ondertussen een jaar open en huisvest onder andere ook een restaurant van sterrenchef Tim Meuleneire.

5. Luxueus slapen sinds 1975: € 335 per nacht

DE KEYSER HOTEL

Locatie: De Keyserlei

Kamer: Royal Suite Deluxe

Oppervlakte: 75 m²

Opmerkelijk: Niet het oudste gebouw uit deze lijst, wel het oudste hotel. Het opende de deuren in 1975 op de plaats van het bij veel oudere Sinjoren nog befaamde Keizershof, een restaurant-patisserie-milkbar met plaats voor vijfhonderd gasten. Ondertussen zijn er nieuwe eigenaars en is het volledig gerenoveerd.

6. Wellness in historische kelder: € 329 per nacht

HOTEL JULIEN

Locatie: Korte Nieuwstraat

Kamer: Experience Plus

Oppervlakte: 48 m²

Opmerkelijk: Nog zo’n bijzonder fraai 16de-eeuws pand, ondertussen verbouwd met onder andere een wellnesscentrum in de historische kelder. Het hotel werkt samen met de Fifty One Gallery in de Zirkstraat voor de decoratie van de suites.

7. Pagaddertoren op binnenplaats: € 269

RUBENS HOTEL

Locatie: Oude Beurs

Kamer: Rubens Suite

Oppervlakte: 80 m²

Opmerkelijk: Het hotel werd de voorbije jaren gerenoveerd en pronkt als enige in de lijst met een authentieke pagaddertoren op de binnenplaats.