BNXT Play-offs kwartfinale play-offs

Telenet Giants Antwerp met sweep tegen Bergen naar halve finale tegen winnaar van duel Kangoeroes – Limburg United

Rasir Bolton leidde Telenet Giants Antwerp mee naar de halve finale.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bergen -

Telenet Giants Antwerp heeft zich vrijdagavond tegen Bergen gekwalificeerd (71-86) voor de halve finale van de play-offs, nadat het ook de eerste wedstrijd tegen de Henegouwers al had gewonnen. In die halve finale ontmoeten de Giants de winnaar van het duel Kangoeroes Mechelen – Limburg United. Op woensdag 15 mei gaat de eerste wedstrijd (best of five) door in de Lotto Arena.

Patrick Ceulemans

In de tweede partij van de kwartfinale (best of three) bevestigde Telenet Giants Antwerp de winst van twee dagen vroeger in de Lotto Arena tegen Bergen. De Henegouwers bleven in de eerste helft wel in het zog (17-21 en 39-43) van de Sinjoren maar moesten in de tweede helft de wet van de sterkste ondergaan. Roby Rogiers met 18 punten (8 op 10 shots), Yoeri Schoepen, Justice Sueing en Nikola Jovanovic drukten in de tweede helft dan ook heerlijk door: 53-63.

In het slotkwart bleef ook uitblinker Rasir Bolton schitteren. De Amerikaanse shooting guard leidde met splijtende infiltraties Telenet Giants Antwerp naar de verdiende 71-86-overwinning. Telenet Giants Antwerp ontmoet in de halve finale van de Belgische play-offs de winnaar van het duel Kangoeroes Mechelen tegen Limburg United. De tussenstand in deze kwartfinale is na de 75-70-overwinning van de Maneblussers tegen het team van Hasselt 1-1. Zondag volgt in Hasselt een derde en beslissende duel.

LEES OOK. Kangoeroes Mechelen sleept belle uit de brand tegen Limburg United

Kwarts: 17-21, 22-23, 14-20, 18-22

Bergen: Depuydt 5, Mortant 5, Garrison 13, Toppin 9, Dedroog 10, Thrastarson 12, Santelj 4, Catslin 22

Telenet Giants Antwerp: Veinot 5 , Van Buggenhout 6, , Sueing 10, Mwema 0, Jovanovic 8, Kreuser 4, Rogiers 18; Bolton 26, Schoepen 9Bv

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen