© BIV.BE

Bedrijven vinden vlot de weg naar Business Park Gate 7 in Kontich

Aan het begin van de Prins Boudewijnlaan in Kontich is gestart met de sloop van de voormalige bedrijfshallen van Federal Mogul. In de plaats verrijst het hoogwaardig Business Park Gate 7. Dimec uit Boom gaat er tegen juni 2019 als eerste bedrijf van start.

Bart Roggeman

Het bedrijvenpark dat zich over de vroegere terreinen van Federal Mogul zal uitstrekken, biedt een mix aan KMO-units en kantoorgebouwen. Labo’s en showrooms behoren tot de mogelijkheden en achteraan is er ruimte voor een productiebedrijf.

Die bedrijfshal met een oppervlakte van 5.000 m² is al ingepalmd door Dimec. Dit familiebedrijf, gespecialiseerd in decoratief fineerhout voor parket en wanden, is momenteel nog gevestigd in Boom, maar barst daar stilaan uit zijn voegen.

Maar ook de KMO-units blijken erg gegeerd. “In totaal komen er 62 eenheden”, vertelt Erik Everaert, Managing Director van projectontwikkelaar BVI.BE.

“Drie kwart daarvan hebben we met partner EPMC al in de markt gezet en het grootste deel is al verkocht. Twintig procent van de units reserveren we als bijkomende ruimte voor de kantoorgebouwen die vooraan verrijzen.”

(Lees verder onder de video)

Klimaatplafonds

De kantoorruimten zijn opgedeeld in vier blokken en beslaan een totale oppervlakte van 12.800 vierkante meter. “Alle kantoren voldoen aan de BEN-normen. Dat houdt in dat zij uitgerust zijn met driedubbel glas en klimaatplafonds die zorgen voor een gezonde en aangename werkomgeving. Ramen van het plafond tot aan de vloer zorgen ook voor veel meer lichtinval dan in standaardkantoren”, verduidelijkt Erik Everaert.

“Met Gate 7 willen we duidelijk een stap verder gaan dan de klassieke bedrijvenparken. Zo zullen faciliteiten als slimme verlichting, inbraakdetectie en camerabeveiliging alle van op afstand beheerbaar zijn.”

(Lees verder onder de foto)

© Wim Hendrix

“Voor bedrijven is ons opzet een extra troef in hun War for Talent. Kunnen werken in een aangename, moderne werkomgeving is voor de huidige generatie een factor die sterk meespeelt. Samen met de toplocatie, vlakbij het afrittencomplex van de E19, is dit de sleutel tot succes”, meent Michel Meers, oprichter en chairman van BVI.BE. Om voldoende parkeercapaciteit te garanderen, wordt gewerkt met verschillende niveaus. “De twee kantoorgebouwen aan de rechterkant (C en D) worden uitgerust met een ondergrondse parking, terwijl kantoorgebouw B een dakparking krijgt, eventueel in twee niveaus. Elke KMO-unit heeft ook parkeerruimte voor de deur.”

De afbraakwerken schieten intussen goed op. “Eind november zullen die ongeveer klaar zijn. Onmiddellijk daarna kan Naessens starten met de bouw. De KMO-units kunnen eind volgend jaar worden opgeleverd, het eerste kantoorgebouw voor de zomer van 2020”, besluit Everaert.

Satenrozen: ontsluitingsvarianten op tafel

In Kontich realiseerde projectontwikkelaar BVI.BE eerder al het KMO-park Satenrozen, dat eind vorig jaar officieel werd geopend. Een studiebureau heeft nu verschillende alternatieve ontsluitings-varianten voor het bedrijventerrein uitgewerkt. Eind deze maand hoopt het gemeentebestuur hierover de knoop door te hakken. “Eerder hadden we al een werkgroep opgericht met de bewoners van de Keizershoek. Er ligt nu ook een variant op tafel voor rechtstreekse ontsluiting op de expresweg. Omdat dit gevolgen heeft voor de Pierstraat, hebben we ook de bewoners daar erbij betrokken. Het is een constructief gesprek geweest. Met de opmerkingen en suggesties gaan we nu aan de slag om een beslissing te nemen. Eind oktober hopen we meer duidelijkheid te hebben”, zegt schepen van Mobiliteit en Verkeer Willem Wevers (N-VA).