Carcela woedend nadat ref om truitje van Portugees vroeg: “Ik ben gedegouteerd”

© Photo News

© pn

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nordin Amrabat schreeuwde moord en brand dat de ref al in de eerste helft het truitje van Pepe vroeg en ook Mehdi Carcela kon de nederlaag tegen Portugal en de bijhorende WK-uitschakeling van Marokko niet verkroppen.

gma, belga

“Ik ben gedegouteerd”, vertelde de Standard-speler na de match. “We waren beter dan Portugal, maar dit is onrechtvaardig. We hadden een strafschop moeten krijgen

(na een fout op Khalid Boutaïb, nvdr.)

en hun goal had nooit mogen tellen

(na een fout van Pepe op diezelfde Boutaïb, nvdr.)

. De scheidsrechter was niet voor ons. Niet moeilijk als hij het shirt van Pepe wou. Ik hoop nu dat we tegen Spanje nog iets kunnen tonen, dat ik misschien eens in de basis mag starten. We willen als ploeg sowieso het toernooi met opgeheven hoofd verlaten.”

Ref ontkent

De Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger heeft gereageerd op de beschuldigen van de Marokkanen en ontkent dat hij tijdens het duel tussen Portugal en Marokko om een Portugees shirt heeft gevraagd. Dat laat de Wereldvoetbalbond FIFA donderdag weten in een communiqué. Het bericht komt er nadat de Marokkaan Nordin Amrabat bij de Nederlandse omroep NOS had gezegd dat Geiger in de eerste helft aan de Portugese verdediger Pepe om een truitje had gevraagd.

“De FIFA is ontgoocheld over wat er in de media verschenen is over scheidsrechter Mark Geiger”, klinkt het in het communiqué. “Er werd gesuggereerd dat hij in de rust om het shirt van de Portugese aanvoerder had gevraagd. Geiger ontkent dat en benadrukt dat hij zo’n verzoek niet heeft gedaan. De FIFA veroordeelt de beschuldigingen die zijn gedaan door een speler van het Marokkaanse team. De WK-scheidsrechters hebben duidelijke instructies gekregen over hun gedrag en relatie met de deelnemende teams. We kunnen bevestigen dat Geiger zich voorbeeldig en professioneel heeft gedragen.”

Het valt wel op dat de FIFA meldt dat Amrabat zou hebben gezegd dat Geiger het truitje van de Portugese aanvoerder Cristiano Ronaldo wou. Maar in het interview met de NOS zegt Amrabat dat Geiger om het shirt van Pepe vroeg. De Marokkaanse winger stoorde zich aan het tijdrekken van de Portugezen en de manier waarop de Amerikaanse scheidsrechter daarmee omging. Volgens Amrabat mochten de Portugezen alles doen van Geiger. “Ik weet niet wat hij gewend is, maar hij was zwaar onder de indruk van Cristiano Ronaldo”, zei hij na de wedstrijd. “Ik hoorde van Pepe dat Geiger in de eerste helft vroeg of hij zijn shirt mocht hebben. We zitten op het WK, het is hier geen circus.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen