De beelden wegen elk 150 kilo en zijn per stuk 600 euro waard.© rr

Zware betonnen ‘naakte meisjes’ gestolen bij interieurwinkel in Leopoldsburg

Leopoldsburg -

Bij interieurwinkel Rustpunt Unique in het centrum van Leopoldsburg hebben dieven twee betonnen beelden van naakte meisjes gestolen. “Die zijn 1.200 euro waard”, zeggen de eigenaars, die de winkel nog maar drie maanden uitbaten.

Zahra Boufker

De eigenaars van Rustpunt Unique Leopoldsburg, een winkel voor interieur en tuin, zitten in zak en as na de diefstal. In de nacht van woensdag op donderdag hebben dieven de twee betonnen beelden meegenomen die voor de winkel stonden.

(lees verder onder de foto)

© rr

Eigenaar Luc Baeten en zijn partner zijn erg onder de indruk. “De diefstal is volgens mij sowieso georganiseerd”, zegt Luc. “Want die beelden kan je niet alleen verplaatsen. Ze wegen elk 150 kilo. Wie ze heeft gestolen, weten we op dit moment niet. Het gaat om twee beelden van naakte vrouwen die op hun knieën zitten met de handen op het hoofd. Het zijn heel mooie exemplaren, jammer dat ze zijn gestolen.”

Drie maanden open

Luc en zijn echtgenote baten nog maar drie maanden de winkel in Leopoldsburg uit. “De beelden stonden te koop voor 600 euro per stuk. We vinden het spijtig, ja. We zijn nog maar drie maanden open. Maar ik wil benadrukken dat we de voorbije maanden ook al heel mooie momenten hebben meegemaakt in onze winkel.”

De politie Kempenland kwam ter plaatse en deed de vaststellingen. Er is een onderzoek opgestart.

Rustpunt Unique ligt op de Nicolaylaan in Leopoldsburg.© Zahra Boufker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer