Net geen stunt voor Kangoeroes Mechelen in Limburg United.© Serge Minten

Basketbal BNXT League play-offs kwartfinale

Kangoeroes Mechelen mist net stunt in Limburg United

Kangoeroes Mechelen miste net een stunt in de eerste wedstrijd van de kwartfinales van de play-offs bij Limburg United. Vrijdag is de tweede partij in Mechelen en moeten de Kangoeroes winnen om een derde en beslissende partij uit de brand te slepen. Die zou dan doorgaan zondag om 15 uur in de Alverberg van Hasselt.

Patrick Ceulemans

Na het eerste kwart had Kangoeroes Mechelen met knap collectief basketbal een 20-29 bonus op zak. De Limburgers reageerden in het tweede schuifje maar de Mechelaars trokken toch met een 45-48 voorsprong richting kleedkamer.

Ook na drie kwarts hadden de Mechelaars met scores van verschillende spelers nog steeds de leiding op het scorebord: 62-64.

Het slotkwart was een echte nagelbijter met wisselende kansen voor beide teams. Uiteindelijk kon Limburg United met een sterke eindjump de winst in Hasselt houden.

Kangoeroes Mechelen gaat vrijdag in eigen huis op zoek naar revanche en wil vooral een beslissende belle uit de brand slepen.

Limburg United-Kangoeroes Mechelen 90-84

Kwarts: 20-29, 25-19, 17-16, 28-20

Limburg United: Cale 16, Delalieux 12, Serron 13, Penn 7, Ceyssens 0, De Zeeuw 9, Lesuisse 17 Van Ounsem 3, Leemans 2, Giltay 0

Kangoeroes Mechelen: Whyte 13, Brandwijk 13, Loubry 9, Lightfoot 15, Mukubu 14, Dammen 7, Peciukevicius 3, Palinckx 7, Van Den Eynde 3

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal