© Jan Brys

Tweede editie N8 van Brasschaat rijdt begin september uit: “Wielerwedstrijd zal gemeente op de kaart zetten”

Voor de tweede keer wordt in het centrum van de parkgemeente de N8 van Brasschaat georganiseerd. Deze wielerwedstrijd vindt plaats op 3 september, twee dagen na de jaarlijkse dorpsdag.

Jan Brys

De N8 van Brasschaat is de opvolger van de Acht van Brasschaat. Vorig jaar werd de formule helemaal omgegooid en volgens de organisatie met veel succes. “We rijden niet meer door het park omdat dit bij regenweer problemen kan geven. Daarom hebben we het parcours hertekend. We gaan vanaf het Armand Reusensplein de Bredabaan, Hemelakkers en de Door Verstraetelei volgen. Aan de formule veranderen we niets. Twintig profrenners rijden een tijdrit, een puntenkoers en een criterium”, legt Luc Mattens van de organisatie uit.

De renners worden om 17.30u voorgesteld en alles is afgelopen rond 21u. Om het verkeer vlot te laten verlopen, zullen bussen van Reizen Lauwers aan de Carrefour in Schoten de bezoekers opvangen en hen naar Brasschaat brengen.

Niki Terpstra

Brasschaats burgemeester Jan Jambon (N-VA) stond mee aan de wieg van deze vernieuwde N8 van Brasschaat. “Ik ben zeer blij dat deze tweede editie eraan komt”, zegt hij.

Vorig jaar stonden Niki Terpstra en Fabio Jakobsen aan de start, maar de zege ging naar Dries De Bondt. Als laatstgenoemde opnieuw wint, mag hij het juweeltje van MAS TU VU houden. Het is een gouden juweeltje van 18 karaat dat staat op een voetje bestaande uit een restant van het oude gemeentehuis.

Vooraleer de N8 van Brasschaat van start gaat, krijgen de lagere schoolkinderen van Brasschaat de kans om over de autovrije Bredabaan te fietsen.