Voorgevel van historisch beursgebouw in Kopenhagen stort in dagen na verwoestende brand

Rond 17 uur is de voorgevel van het historische beursgebouw in de Deense hoofdstad Kopenhagen ingestort. Dinsdagochtend vatte het gebouw, dat in de steigers stond voor renovatiewerken, vuur.

SGG
Bron: Belga

“Helaas is de gevel langs Frederiksholms Kanal ingestort”, schreven de hulpdiensten op X. Die voegden daaraan toe dat er geen gewonden zijn gevallen en dat het gebied was ontruimd.

De structuur stortte met een enorm gebulder in het gebouw, volgens beelden van Deense media. Langs de gevel waren containers geplaatst om het instortingsgevaar, waar de hulpdiensten voor vreesden, te beperken.

Dinsdagochtend brak een grote brand uit in het historisch beursgebouw in het centrum van Kopenhagen. De toren stortte kort daarna in. Toen al klonk het dat het moeilijk zou zijn om de gevel te redden.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het gebouw dat dateert uit 1625, werd op het moment van de brand gerenoveerd en stond daarom in de steigers. Het huisvestte niet langer de Deense beurs, maar het hoofdkantoor van de Kamer van Koophandel. De oude beurs herbergde bovendien een grote kunstcollectie.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen