De acht fietsters voor Sint-Carolus zijn makkelijk te herkennen aan hun felblauwe outfit.© if

Personeel Sint-Carolusschool fietst 1.000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker: “Passage door Waasland maakt het bijzonder”

Sint-Niklaas -

Acht personeelsleden van de Sint-Carolusschool in Sint-Niklaas nemen tijdens het hemelvaartweekend deel aan de fietstocht voor Kom op tegen Kanker. Het team rijdt de tocht al voor de vijfde keer dankzij het door het leerkrachtenkorps- en personeelsleden ingezamelde startbudget van 5.500 euro.

“Onze acht personeelsleden zullen opnieuw van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei elk een rit van 125 kilometer voor hun rekening nemen”, vertelt algemeen directeur Kris De Munck van Sint-Carolus. “Zo fietsen ze samen de 1.000 kilometer. De voorbije weken trainden ze samen in en rond het Waasland, makkelijk te herkennen aan hun hemelsblauwe fietstruitjes.”

“Bijzonder is ook dat de wielerkaravaan op vrijdag 10 mei door Temse, Sint-Niklaas en Stekene passeert. Deelname aan het goede doel is niet vrijblijvend, want het vereist dat er een startbedrag van 5.500 euro wordt ingezameld. Daarvoor kregen onze wielrenners de financiële steun van het gehele leerkrachtenkorps- en alle personeelsleden. Zij steunden massaal de door onze KOTK-werkgroep georganiseerde spaghetti-verkoop en/of de wijnbeurs. Het blijft dus uniek dat we met onze school opnieuw een deelname realiseren.”  

Het team van Sint-Carolus bestaat uit Carolien Dhollander, Kristof Verstraete, Thijs De Bock, Tom D’hauwer, Karoline Willems, Frederic Bultyn, Geert Verhelst en Lieven De Keyser. (yjs)

Wie graag het team steunt en wil bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek voor Kom op tegen Kanker kan dat doen door een gift te storten op BE14 7331 9999 9983 met vermelding van GIFT en de cijfercode 170205619.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER